Thursday, December 3, 2020
HomeVivixVIVIX DAN MASALAH SLE

VIVIX DAN MASALAH SLE

Semakin Ramai Yang Terkena Penyakit Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

Pastinya ramai yang tidak tahu atau tak pernah dengar mengenai penyakit SLE ni kan. Sebenarnya penyakit SLE ini lebih cenderung kepada perempuan berbanding lelaki & kanak-kanak.

APA ITU SLE?

Penyakit Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah sejenis penyakit kronik auto-imun. Ia bertindak apabila badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Dalam bahasa yang mudah, sistem imun kita ini sedang keliru, di mana ia menyerang sistem badan sendiri.

SLE sering menyerang buah pinggang. Jika tidak diberikan rawatan awal, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang. Lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE akan atau telah mengalami masalah buang buah pinggang.

SLE boleh membawa maut kerana berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

Setakat ini ubat-ubatan hanya dapat mengawal risiko penyakit SLE. Namun begitu pengambilan ubatan sintetik dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan risiko kerosakan juga pada buah pinggang.

Maklumat lanjut boleh KLIK website berikut ➪PERSATUAN SLE MALAYSIA

 

http://www.lupusmalaysia.org/bm/panduan-pesakit/buah-pinggang-a-sleBagaiman VIVIX boleh membantu pesakit SLE?

BACA JUGA  PETUA CANTIK DAN SIHAT
Vivix bertindak dengan 4 mekanisme dan boleh membantu masalah SLE
BACA JUGA  Kulit cantik dan awet muda sentiasaSuplemen Vivix membantu mengurangkan keradangan pada pesakit SLE. Vivix Shaklee yang kaya dengan kandungan antioksidanya dapat mengekang sel-sel atau DNA tidak sihat. Pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten dapat membantu memperbaiki kerosakan sel dan DNA tubuh.  Ia sekaligus membantu memelihara dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Apabila sel sihat, badan kita juga akan lebih sihat dan nampak lebih muda. Vivix sinonim dengan panggilan tonik ajaib kerana ia adalah suplemen anti penuaan terbaik. Ia berupaya melambatkan proses penuaan.  Jadi pengamal vivix ni selalunya akan nampak 25 tahun lebih muda sebab sel dan DNA badan adalah lebih sihat berbanding bukan pengamal vivix.

 

Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol

 

Pengguna Vivix yang kelihatan lebih muda dan sihat walaupun sudah berusia.

Mari kita lihat testimoni Pengguna vivix dalam mengatasi maslah SLE.

 

 

Retail price: RM503.50 
Yang berminat dengan vivix bole hubungi saya ???
 
 
Pengedar Shaklee Meru, Klang
COD: Meru, Kapar, Setia Alam (Radius 20km)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...