Friday, October 22, 2021
HomeVivixVertigo dan ikhtiar

Vertigo dan ikhtiar

Apa itu Vertigo?

Pernah dengar tentang vertigo? Mesti ramai yang blurr bila dengar pasal vertigo kan. Ok, hari ni che fatin nak share serba sedikit maklumat tentang vertigo supaya kita dapat manfaat bersama.

Kebiasaannya Penyakit vertigo akan menyebabkan individu yang diserang mengalami keadaan pening yang luar biasa. Mereka yang diserang vertigo akan berasa dunia seperti berpusing-pusing. Biasanya serangan vertigo ini mungkin berlaku beberapa minit bahkan ada yang berlarutan sehingga berhari-hari.

GEJALA-VERTIGO
GEJALA VERTIGO

Apakah Penyebab kepada serangan Vertigo?

Sebenarnya gejala vertigo ini terjadi apabila terdapat gangguan kepada sistem keseimbangan badan kita. Umumnya, keseimbangan tubuh manusia dikendalikan oleh otak. Apabila otak menerima maklumat, ia akan memproses maklumat tersebut dan menghantar mesej kepada anggota tubuh untuk digerakkan. Sistem keseimbangan badan manusia ini bertumpu di sekitar mata dan di kedua-dua bahagian telinga.

Gangguan atau gejala vertigo ini akan menyerang apabila terdapat gangguan pada bahagian dalam telinga dan juga penglihatan seseorang. Gangguan dalam telinga ini dipercayai berlaku disebabkan oleh cecair yang terkumpul dan perubahan tekanan dalam telinga. Ia boleh menyebabkan kita menjadi pekak dan tak boleh berdiri dengan betul kerana kehilangan keseimbangan.

Di antara tanda Vertigo yang ketara adalah kita mudah berasa nak pitam, pening-pening dan rasa berpusing walaupun kita duduk dalam keadaan diam. Kita juga akan berasa sensitif apabila adanya pergerakan yang menggoyangkan badan mahupun kepala seterusnya rasa ini diikuti dengan rasa mual dan muntah. Jika anda ada rasa seperti di atas, janganlah berdiri, terus duduk untuk elak dari jatuh. Selepas itu segeralah berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan pemeriksaan.

BACA JUGA  Resveratrol mengawal paras insulin dalam darah

Tips Mencegah Vertigo Daripada Berulang!

Selalu mak kata “prevention is better than cure” chewahh. Vertigo ini boleh dicegah dari awal. Sekiranya terasa ada tanda-tanda untuk diserang vertigo, amalkan tips-tips ini untuk mencegahnya dari menjadi lebih kronik.

1. Perkara paling penting adalah mengawal risiko berlakunya strok termasuklah mengawal tekanan darah, kolestrol, berat badan dan paras gula di dalam darah.

2. Untuk mengawal risiko Vertigo disebabkan oleh penyakit Meniere pula, mengawal pengambilan garam mungkin membantu.

3. Jika anda tanya kepada saya. Produk manakah yang paling unggul dalam Shaklee. Jawapannya adalah Vivix Shaklee. Ini juga adalah jawapan tepat kepada penyakit Vertigo yang anda deritai selama ini. Tetapi sebelum mengambil apa-apa suplemen, seharusnya anda rujuklah kepada doktor untuk mendapatkan konsultasi kesusuaian produk.

kelebihan-vivix
KELEBIHAN VIVIX
Bagaimana vivix membantu masalah Vertigo?

Vivix Shaklee adalah tonik yang dirumuskan secara teliti dan telah pun banyak disiarkan di media massa ini membantu memulihkan kesihatan tubuh hingga ke peringkat sel. Kajian makmal telah menunjukkan ramuan utama dalam Vivix melindungi dan membaikpulih sel-sel DNA.

Dalam satu ujian klinikal yang dijalankan oleh saintis Shaklee, ramuan utama dalam Vivix juga telah melindungi tubuh dari tindakbalas keradangan yang berpunca dari pemakanan yang tidak sihat yang menyebabkan tubuh menjadi semakin tua dari usia sebenar.

Info: SET KECANTIKAN SHAKLEE,  TIPS MEMILIH SUPLEMEN,6 SUPLEMEN BANTU IBU HAMIL UNTUK SIHAT

BACA JUGA  VIVIX SHAKLEE MINUMAN KESIHATAN TERBAIK


Di samping itu, melalui ujian klinikal juga telah menunjukkan tindakbalas Vivix yang melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel-sel badan.


Vivix membantu mempertingkat fungsi otak. Ambillah supplemen yang semulajadi selamat dan berkesan untuk mengatasinya. 


Jika pesakit mempunyai gejala hipertensi, maka kurangkan pengambilan garam dan amalkan diet yang sihat. Vivix juga terbukti dalam membantu pesakit darah tinggi kembali stabil. Banyakkan makan buah-buahan dan sayuran demi menghalang pertumbuhan radikal bebas dalam tubuh anda.


Aktiviti bersenam seperti aerobik, jogging atau berjalan selama 30 minit perlu diatur sekurangnya 4-5 hari dalam seminggu. Aktiviti ini bukan sahaja menghindari vertigo malah menyihatkan jantung dan paru-paru sekaligus melancarkan peredaran darah dalam tubuh.


Faktor stress juga merupakan salah satu pencetus penyakit ini. Jangan tak tahu stress ini juga adalah salah-satu punca yang membawa kepada kanser. Ini disebabkan oleh peningkatan hormon kortisol dalam darah sehingga dapat menyumbat dan mengganggu peredaran darah. 

Jika anda rasa stress boleh bacalah info tentang cara atasi stress.

Pengambilan vivix yang membaiki dan melindungi sel akan mencegah tubuh kita dari diserang radikal bebas penyebab kanser. Pastikan tubuh mendapat rehat yang mencukupi. Hindari gangguan tidur. Tidur yang berkualiti adalah seawal jam 10 malam.

TESTIMONI PENGGUNA VIVIX

testimoni-vivix-vertigo
TESTIMONI VIVIX DAN VERTIGO
Testimoni-Vivix-VertigO
TESTIMONI VIVIX DAN VERTIGO

 

Testimoni-Vivix-Vertigo-d
TESTIMONI VIVIX DAN VERTIGO
TESTIMONI-VIVIX-DAN-VERTIGO
TESTIMONI VIVIX DAN VERTIGO

Kesimpulannya, sebaik-baiknya anda jangan memandang remeh sekiranya diserang sakit kepala atau rasa dunia ini berpusing-pusing. Peringatan penting, “serangan vertigo terjadi kerana aliran darah yang terganggu disebabkan oleh pembengkakan arteri. Ini juga sebenarnya adalah satu gejala atau simptom awal untuk terjadinya risiko diserang penyakit strok”

BACA JUGA  TINGKATKAN KESIHATAN HATI DENGAN SHAKLEE

Semoga sharing pada kali ini akan memberi manfaat kepada semua. Sehingga berjumpa lagi di lain entri. Assalamualaikum.

Hubungi saya untuk info berkaitan produk shaklee http://fatinhamzah.wasap.my

Saya Fatin Hamzah Pengedar Shaklee Yang Dipercayai. Aktif di Selangor khusunya di kawasan Meru, Klang, Selangor.

“JOM URUS DUIT”

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular