Wednesday, December 2, 2020
Home nutriferon TIPS MENJAGA KESIHATAN PADA MUSIM HUJAN

TIPS MENJAGA KESIHATAN PADA MUSIM HUJAN

Tips sederhana untuk menjaga kesihatan pada musim hujan.

1) Ambil makanan yang sihat, bergizi dan teratur. Jika tidak, ambillah suplemen/vitamin utk kekalkan kesihatan.
2) Jaga kebersihan dlm & luar rumah. Pastikan tidak ada air yg bertakung krn dikhuatiri nyamuk aedes akan membiak.
3) Sediakan payung atau baju hujan. Bila terkena air hujan mesti bilas/mandi gunakan air panas bila perlu utk elak demam & selesema.
4) Ambik mknn & minuman yg panas. Jauhi minuman berais di musim hujan. Jaga kesihatan anda.
5) Elakkan anak2 anda dari bermain dgn air hujan mahupun air banjir. Takut mengundang bahaya & penyakit.
6) setiap hari sy akan kekal mkn vitamin2 yg ada dlm set menyusu plus nutriferon utk better protection.
7) anak2 pulak Omega & Nutriferon.
8) tak lupa juga krim multipurposes yg sgt ohsem ni iaitu Herbal Blend. Elak nyamuk dr menggigit sana-sini kan???.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=821639277976418&substory_index=0&id=741900469283633

BACA JUGA  7 TIPS MENJAGA LUKA EPISIOTOMI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...