Thursday, December 3, 2020
Homekanak-kanakTips menjaga kesihatan anak-anak

Tips menjaga kesihatan anak-anak

TIPS MENJAGA KESIHATAN  ANAK-ANAK

1) Berikan makanan yang sihat & seimbang. Jika tidak, ambillah suplemen/vitamin utk kekalkan kesihatan.

2) Jaga kebersihan dalam & luar rumah.

3) Gunakan air panas/suam utk mandikan anak-anak bagi mengelakkan demam & selesema. Jika ada gatal-gatal mandikan dengan basic-h.

4) Jauhi minuman berais di musim hujan.

5) Gantikan minuman manis & berkarbonat dengan minuman kesihatan Performance Drink, mealshakes dan Nutriferon.

6) Elakkan anak-anak anda dari bermain dengam air hujan mahupun air banjir. Takut mengundang bahaya & penyakit.

7) jika anak-anak berkahak berikan je Omega Guard. feberet tu???

8) tak lupa juga krim multipurposes yg sgt bagus tu iaitu Herbal Blend. Boleh elak nyamuk dari menggigit sana-sini kan???.

9) Ajar mereka untuk minum air masak.

10) Elakkan atau kurangkan memberi mereka jajan dan gula-gula kerana bukan sahaja tidak berkhasiat malah boleh mengundang pelbagai masalah kesihatan terutamanya obesiti.

ok itu saja perkongsian tips utk menjaga kesihatan anak-anak dari saya. Cara anda pula bagaimana??? ❤????

Dikongsikan juga tips untuk membesarkan anak-anak
https://www.google.com/amp/s/www.care.com/c/stories/5212/4-tips-for-raising-happy-children/amp/

#pengedarshakleemeruklang_0175438337
#kedaivitaminmeruklang_0125244773

BACA JUGA  SAYA DAN SHAKLEE (shaklee lover)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...