Sunday, November 28, 2021
HomeTipsTips memilih suplemen untuk tubuh badan kita

Tips memilih suplemen untuk tubuh badan kita

Tips memilih suplemen terbaik

Terdapat pelbagai produk makanan tambahan di pasaran. Sama ada ianya keluaran tempatan mahupun dari negara luar. Sebagai pengguna yang bijak anda seharusnya memilih produk yang semulajadi, organik, selamat dan berkesan. Betul tak? Ini kerana apa yang kita makan akan menentukan tahap kesihatan kita. Jadi di sini saya akan kongsikan beberapa fakta tentang suplemen shaklee sebagai tips memilih suplemen terbaik untuk kesihatan kita.

Adakah Produk Shaklee Selamat?

Soalan seperti ini “Adakah Produk Shaklee Selamat”? selalu je berlegar-legar atau tular sana-sini kan.  Tak kurang juga berita tak enak kita dengar. Ada yang mendakwa produk shaklee ni adalah produk sampah, merosakkan kesihatan, merosakkan buah pinggang dan macam-macam lagi. Moh kite nengok rapat-rapat fakta yang menjadikan Shaklee berbeza daripada syarikat suplemen yang lain.

Semulajadi, Selamat dan Terbukti Berkesan.

SEMULAJADI

Bahan-bahan yang digunakan di dalam produk shaklee adalah semulajadi iaitu menggunakan bahan organik, botani dan bebas dari bahan kimia yang merbahaya. Produk Shaklee disokong dengan penyelidikan saintifik dan melalui proses pengujian. 100 tahun dahulu, Dr Forrest C. Shaklee mencipta multivitamin pertama di Amerika Syarikat iaitu VITALIZED MINERALS atau sekarang dikenali dengan Vita-Lea. Semenjak itu, setiap perkara yang dilakukan oleh syarikat shaklee perlulah sentiasa HARMONI DENGAN ALAM SEMULA JADI. Syarikat Shaklee bukan sahaja menjadi perintis dalam pemakanan suplemen, malah merupakan syarikat pemasaran rangkaian yang beroperasi paling lama. Shaklee telah wujud sejak 100 tahun dahulu. Wow!!!

Klik untuk pembelian Pustaka Ilmu Maya Kewangan & Hartanah

SELAMAT

 1. KAMI MENYARING LEBIH 350 BAHAN CEMAR, RACUN SERANGGA DAN BENDASING UNTUK SETIAP BAHAN BOTANI BAHARU: Selain itu, kami turut menyaring untuk bahan cemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.
 2. LEBIH DARI 250 UJIAN RACUN SERANGGA DILAKUKAN, MELEBIHI SYARAT YANG DITETAPKAN OLEH UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP): 
 3. KAMI MELAKUKAN LEBIH 100,000 UJIAN KUALITI SETIAP TAHUN: Untuk memastikan produk kami selamat digunakan oleh anda dan keluarga anda.
 4. TIADA TAMBAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERISA TIRUAN.
 5. BEBAS GLUTEN: Produk Shaklee adalah bebas gluten. Jadi bagi mereka yang ada alahan gluten, maka produk shaklee adalah terbaik untuk anda. Dengan produk bebas gluten, shaklee mahu anda memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat.
 6. BUKAN GMO: Produk shaklee adalah bebas GMO dan telah disahkan melalui program Pengekalan Identiti (Identify Preserved Program, IPP) iaitu pendekatan paling dipercayai untuk memastikan produk Shaklee kekal BUKAN-GMO dari peringkat biji benih sehingga ke proses pengilangan.
 7. TERBIODEGRADASI: Berpegang pada prinsip selamat, handal dan mesra alam, produk Get Clean Home Care Shaklee adalah Terbiodegradasi yang tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat. Shaklee menjadikannya satu tanggungjawab dan amanah bagi menjadikan planet kita lebih sihat sepanjang masa.
 8. SHAKLEE TIDAK MENJALANKAN UJIKAJI KE ATAS HAIWAN.

 

BACA JUGA  Promo Shaklee Baby - produk penjagaan bayi

OSTEMATRIX SHAKLEE SUPLEMEN TERBAIK KALSIUM 

TERBUKTI BERKESAN

 1. LEBIH 100 PEMBENTANGAN DAN KERTAS  SAINTIFIK DITERBITKAN: Ini membuktikan Shaklee amat komited dalam memastikan produknya adalah selamat. Salah satu ujiannya adalah penanda aras yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tiada suplemen sama sekali. Layari healthresource.shaklee.com
 2. TELOMERE: Kajian telomere menunjukkan bahawa pengguna shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere yang lebih panjang berbanding pengguna sihat tanpa suplemen.
 3. PATEN SHAKLEE: Produk shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang dalam proses paten.
 4. SISTEM PELEPASAN BERPATEN: Sistem pelepasan berpaten shaklee direka untuk meningkatkan kadar penyerapan nutrien penting dalam tubuh, dengan membekalkan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.
Shaklee terus memjadi pelopor dalam inovasi produk yang hebat.

Ini terbukti dengan penubuhan PUSAT INOVASI GLOBAL DR. FORREST C. SHAKLEE yang menyediakan peralatan moden , saintifik dan termaju dalam memastikan produknya adalah yang terbaik. Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji  supaya penyelidikan pemakanan dan nutrisi, pembangunan produk/proses, jaminan kualiti dan kawalan kualiti menepati standard antarabangsa. Kini, Shaklee mempunyai lebih daripada 60 saintis yang berpusat di Pleasanton.

“Inovasi dan Sains adalah nadi dan teras untuk segala yang kami lakukan di shaklee. Pusat Inovasi ini adalah sebagai satu langkah pelaburan berterusan kami di masa hadapan, dengan matlamat terunggul untuk membantu orang ramai menjalani kehidupan yang lebih lama, lebih sihat” – ROGER BARNETT, PENGERUSI DAN CEO SHAKLEE CORPORATION.

Jadi, jika anda mencari suplemen untuk kesihatan, pilihlah shaklee. Ia terbukti Semulajadi, Selamat dan Terbukti Berkesan. Anda pasti tidak menyesal. Untuk info lanjut mengenai produk shaklee boleh wasap saya di http://fatinhamzah.wasap.my ATAU 0175438337.

Sekian, ummi anak 4 yang tulis dan pentingkan kesihatan.

BACA JUGA  AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT

Fatin Hamzah

Pengedar Shaklee Meru Klang

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular