TINGKATKAN KESIHATAN HATI DENGAN SHAKLEE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Pernah dengar Fatty Liver atau Hati Berlemak?
Hati merupakan satu organ penting untuk  membantu badan kita menapis “kotoran” untuk disingkirkan dari badan. Hati berlemak ni terjadi bila hati mempunyai lemak tepu berlebihan yang menyebabkan hati bengkak dan mengganggu fungsi hati. Kalau ginjal rosak, boleh dialisis. Kalau hati rosak, takdak ganti dah kan. Huhuhu
Dua sebab utama yang menyebabkan hati berlemak di negara kita adalah Kegemukan dan Diabetes.
Faktor-faktor lain yang menyumbang kepada penyakit hati berlemak adalah:-
?Masalah kurang gizi makanan.
?Kurang zat protein
? Terlalu banyak makan makanan yang berlemak tinggi
? Pembedahan pintasan usus untuk masalah obesiti
?Kehilangan berat yang sangat cepat
?Tabiat suka makan lewat malam
?Makan makanan berminyak
?Tidak bersenam
?Merokok
Selain dari faktor gaya hidup, perubahan pada enzim hati yang tidak normal menyebabkan metabolisme tidak seimbang.
Kebiasaannya penyakit ni tidak menunjukkan tanda-tanda khusus.
Cuma kekadang terdapat tanda-tanda awal seperti obesiti, rasa mudah penat dan kurang bertenaga.
Penyakit ni boleh menjadi bertambah parah (jika dibiarkan) sehingga menyebabkan kerosakan hati (fibrosis & chirrhosis) dan boleh menyebabkan kematian ?
Kesan kerosakan hati pula bole mengakibatkan muntah darah, badan bengkak-bengkak, lemah badan, mudah lebam dan yang paling teruk bole menyebabkan kanser hati. ?
Bagaimana nak mengesan penyakit ini?
Melalui ultrasound atau ujian darah!!
Kalau ada tanda-tanda masalah hati cepat-cepatlah check darah dan ikhtiar.
Cara yang paling berkesan untuk menangani hati berlemak atau fatty liver ialah:
✔️Mengawal gaya hidup kita
✔️Membekalkan nutrien yang secukupnya kepada organ hati.
Shaklee menawarkan penjagaan organ hati iaitu Set Fatty Liver Shaklee yang terdiri dari:
Set Penjagaan Hati Shaklee
1. DTX Complex
DTX Complex vitamin untuk penjagaan organ hati
DTX Complex dengan formula yang dipaten mengandungi ekstrak biji benih pokok milk thistle (milk thistle seed), dandelion, articok, kunyit, ling zhi dan schizandra yang berfungsi untuk:
?Menyokong penjanaan semula sel-sel hati
?Melindungi hati
?Menangani masalah seperti hepatitis dan sirosis
?Mengekalkan aliran hempedu
?Membantu meningkatkan fungsi hati
?Merangsang sistesis protin,
?tingkatkan jumlah enzim dalam hati untuk detoksifikasi
? perlahankan pembentukan toksin
Testimoni hati bengkak dan DTX complex
BACA JUGA  KESAN AMBIL VIVIX SHAKLEE

 

Fatty liver dan DTXcomplex
2. Nutriferon
Nutriferon mengandungi ekstrak biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga safflower yang berfungsi untuk:
?Meningkatkan interferon semulajadi badan dan menguatkan tindakbalas imun badan.
?Menentang radikal bebas dan faktor penyebab masalah hati.
?Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj bagi menentang pencerobohan dan memusnahkan virus dan kuman.
Kesihatan hati dengan Nutriferon

3. Vivix

Vivix mengandungi gabungan resveratrol dan polifenol yang sangat tinggi kandungan antioksidannya.
Resveratrol membantu mengaktifkan AMPK, yang seterusnya mengurangkan pengumpulan lemak pada hati, menyekat pembentukan lemak yang baru pada hati.
Resveratrol juga membantu mengurangkan rintangan insulin.
Dikongsikan manfaat produk dalam artikel ni, #Testimonial sekali. Kredit kepada Aya Chalo.
Nak cuba Set Hati Berlemak Fatty Liver?
Nak beli guna kad debit atau kad kredit sendiri?
Boleh…klik je kat bawah ni
 
 
Jika perlukan bantuan, jangan malu, jangan segan naa
 roger che fatin sekarang!?
Pengedar Shaklee Meru Klang
COD: MERU, KAPAR, SETIA ALAM, SETIA TAIPAN
 
@
 
Terus tekan Kotak hijau di bawah blog              “TANYA FATIN VIA WHATSAPP”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

23 thoughts on “TINGKATKAN KESIHATAN HATI DENGAN SHAKLEE”

Leave a Comment

Related Posts