Saturday, December 5, 2020
HomeAlFatehBizSHAKLEE PILIHANKU

SHAKLEE PILIHANKU

Dulu-dulu masa kecik selalu ikut mak pergi menjual kain ela / pasang, baju dah siap, cadar dan sebagainya. Dari satu rumah ke rumah yang lain. Kadang-kadang jalan kaki dan naik basikal. Tu belum lagi menjual kuih keliling kampung. Makku memang supermak! Memang rajin dan minat berniaga.
Agaknya itu la sebab che fatin ni pun suka meniaga jugak kan. Masa berkhidmat di Sabah, berpeluang menjual brooch, kristal, pearl, tikar dan barang perhiasan. Jadi kalau balik ke semenanjung, memang bawak stok untuk dijual. Atau kalau urgent, pos laju je la.

 

 

Selepas balik ke semenanjung, jual pulak produk kesihatan atau makanan berasaskan sunnah. Pati delima, cuka epal, cuka kurma, habatus sauda, minyak zaitun, madu dan lain-lain lagi.

 

 

Masa tengah glamer musim tudung Fareeda, berminat jugak nak jual tudung ala2 gitu hehe. Trendy konon kan.

 

Selepas ikut trip ke Vietnam, tukar selera pulak jual kain ela dan baju kurung pahang berasaskan cotton. Telekung lycra untuk dewasa dan kanak-kanak pun ada dijual. Masa ni suami nak try meniaga vape. Jadi sewa la satu kedai di Klang. Tapi bila start GST, sewa kedai dan bil utiliti naik. Isu vape dan KKM pun tengah hot dan tak pernah selesai. Jadi, langkah selamat kita tutup kedai dan buat secara online je.
Hidup memang tak pernah mengalah. Mencuba pulak meniaga “Nasi Berlauk Arami”. Memang mendapat sambutan. Tapi masalah ketiadaan pekerja tetap, amat memenatkan. Balik kerja kena bantu di kedai. Mana nak urus anak dan rumah lagi kan. Memang penat. Tapi itu lumrah kehidupan. Namun akhirnya, terpaksa stop jugak. Tambah bila hamil sekali lagi. Takde kudrat dah kan. Redha dan pasrah. Sayang sebenarnya sebab kali ni banyak pelaburan dikeluarkan. Husnuzon! Allah ada perancangan yang lebih baik.

 

Semasa meniaga nasi berlauk ni, che fatin  dah start berjinak-jinak dengan bisnes shaklee. Bila dah stop dengan nasi berlauk ni, baru buat dengan serius.

BACA JUGA  10 Kebaikan Vivix Shaklee
BACA JUGA  HARGAI SETIAP DETIK BERSAMA YANG TERSAYANG

Kenapa Shaklee pilihan saya?
Sebab pertama #ShakleeEffect yang saya alami. Saya rasa lebih sihat dengan mengamalkan suplemen dan lebih positif dengan adanya group support #pollux. Ikuti video ini kenapa shaklee menjadi pilihan hati saya.

Nak jadi sebahagian dari warga shaklee, bole direct wasap saya ye
http://fatinhamzah.wasap.my

 

 

12 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...
BACA JUGA  Year 2017 is coming. Bajet anda?