Sunday, June 20, 2021
HomebcomplexSET ANEMIA SHAKLEE

SET ANEMIA SHAKLEE

 

“Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai sumber omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi pintar. Setelah bersalin TERUSKAN makan suplemen-suplemen tersebut untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. Saya cadangkan pil-pil tersebut patut dimakan terus menerus hingga ke akhir hayat seseorang wanita” (Dr Hamid Arshat)

Set Anemia Shaklee terdiri dari:

VITALEA IRON FORMULA [99.38]

Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan zat besi. Zat besi sangat penting untuk pembentukan hemoglobin.

Vitamin dan mineral selebihnya pula (yang ada di dalam Vitalea) sangat penting untuk cover kelompongan vitamin yang tidak diambil semasa mengandung melalui pemakanan kerana loya, kurang selera makan dan sebagainya. Jadi, dengan mengambil Vitalea, ibu dapat memberikan nutrisi buat diri dan bayi di dalam kandungan.

B-COMPLEX WITH ASID FOLIC [58.75]

Asid folik juga penting di dalam pembentukan sel darah merah. Selain itu, ia juga sangat penting untuk mengelakkan kecacatan saraf bayi, membantu dalam pembentukan otak bayi dan  menukarkan gula kepada tenaga agar ibu tidak lemah lesu.

BACA JUGA  ANDA STRESS? B-Complex ada jawapannya.
BACA JUGA  Suplemen shaklee pilihan saya

SR VITAMIN C [103.35]

Vitamin C sangat penting untuk meningkatkan penyerapan zat besi/iron. Lebih banyak iron diserap, lebih lancarlah penghasilan sel darah merah dan semakin normallah bacaan Hb ibu. Sebab itu, kalau nak naikkan Hb, ibu selalu dinasihatkan untuk makan pil zat besi bersama jus oren. ?

ESP (Energizing Soy Protein) [170.93]

Tahukah anda setiap sel di dalam badan kita terdiri dari protein? Hemoglobin sendiri terdiri daripada protein. Jadi ia sangat membantu dalam penghasilan sel darah merah yang sihat. Protein juga sangat penting untuk tumbesaran bayi dan juga memberi tenaga kepada ibu hamil.

Berikut adalah testimoni pengguna set anemia shaklee.

 

 

Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Meru, Klang
COD: Meru, Kapar, Setia Alam, Shah Alam

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
BACA JUGA  Hapuskan Kolestrol Jahat

Most Popular