Friday, May 20, 2022
HomeUncategorizedSembuhkan luka dengan cepat?

Sembuhkan luka dengan cepat?

spot_img

Nak tahu rahsia luka sembuh dengan cepat? Anda patut baca entri ni.

Menurut jurnal , kajian yang dijalankan pada tahun 2003, menunjukkan nutrisi dalam makanan hari ini berkurang kerana tanah tanah pertanian sudah kurang berkualiti. Bayangkan, kajian ini dibuat pada tahun 2003. Kini sudah tahun 2019, adakah kita masih nak bergantung pada makanan asas untuk dapatkan nutrisi. Sedangkan hanya nutrisi yang cukup dapat bantu proses luka pulih dengan cepat.

Luka lambat baik?

Pencemaran alam seperti asap kereta, asap kilang, habuk dari kerja-kerja pembinaan serta radiasi dari handphone, komputer, dan barang elektrik. Sebenarnya ini menyumbang kepada penghasilan radikal bebas yang menyebabkan kerosakkan sel tubuh kita. Ini yang akan menyebabkan luka lambat baik. Sebab tu kita perlukan vitamin yang mampu untuk menghalang sel kita dari rosak.

Keadaan Pesakit turut mempengaruhi kadar penyembuhan luka. , tambahan pulak bagi pesakit yang yelah berusia dan mempunyai penyakit lain seperti kencing manis, ini akan mempengaruhi pengambilan makanan mereka. Sebab itu pentingnya pengambilan suplemen supaya nutrisi yang diambil mencukupi untuk luka cepat sembuh.

Doktor telah tetapkan proses pemulihan luka yang selamat sekitar 3 hingga 6 bulan sahaja. Disebabkan nutrisi yang kita dapat dari makanan belum tentu cukup, disarankan pengambilan suplemen dengan dos yang betul dapat membantu penyembuhan luka dengan baik dan cepat.

BACA JUGA  Doa kesedihan dan kesusahan

VIVIX adalah antara suplemen yang terbaik, kerana ia merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksidan yang paling tinggi. Mengandungi Resveratrol yang mana mampu mempercepatkan penyembuhan luka dan membantu meningkatkan insulin bagi pesakit kencing manis. Bagi pesakit kencing manis penting untuk pastikan gula dalam darah stabil untuk pastikan proses penyembuhan adalah cepat.

Secara ringkasnya, Vivix mengandungi 4 jenis tumbuhan iaitu muscadine grape, purple carrot, polyganum cuspidatum dan elderberry. Vivix dapat membantu luka pembedahan cepat sembuh kerana ia memperbaiki dan melindungi sel. Ia juga mengoptimumkan tenaga sel dan meningkatkan fungsi sel bagi memastikan sel- sel dapat bekerja dengan lebih lancar. Peredaran darah pun berjalan lancar. Bila peredaran berjalan lancar, oksigen, antibiotik dan vitamin-vitamin lain akan sampai ke bahagian luka , dan ini juga membantu dalam proses pemulihan luka.

Suplemen-vivix- tinggi-antioksida
Vivix pilihan saya

Nak tahu dengan lebih lanjut pasal VIVIX Shaklee, boleh terus contact saya

https://fatinhamzah.wasap.my

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular