Protein AGE dan kesannya kepada kesihatan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Apa itu protein AGE?

Protein AGE iaitu advanced glycation end products terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan.

Kesan pembentukan protein AGE

Pembentukan protein AGE boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Dalam bahasa yang mudah protein AGE adalah pembentukan gula yang berlebihann dan protein.

 

Pembentukan_protein_AGE
Pembentukan protein AGE

Mengamalkan gaya hidup sihat dapat mengekang pembentukan protein AGE. Seseorang mesti  menjaga pemakanan, bersenam dan boleh cuba amalkan suplemen vivix untuk mengawal paras gula dalam darah.

Kajian klinikal Shaklee mendapati bahawa polifenol yang terkandung dalam Vivix boleh mengurangkan pembentukan protein AGE. Campuran polifenol dalam Vivix memperlahankan pembentukan protein AGE sehingga 90%!

Ramuan Vivix yang kaya dengan polifenol juga telah terbukti dalam ujian makmal telah memberikan kesan postif terhadap mekanisme utamanya menentang penuaan sel.

Campuran_polifenol_membantu_mencegah_protein_AGE
Campuran polifenol dalam vivix mampu mengekang pembentukan protein AGE

 

Bagaimana_vivix_bertindak
Bagaimana vivix bertindak

 

Campuran_polifenol_dalam_vivix_mampu_mengekang_pembentukan_protein_AGE
Campuran polifenol dalam vivix mampu mengekang pembentukan protein AGE

Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini.

Vivix BUKAN UBAT yang merawat mahupun menyembuhkan penyakit.

Tetapi hanyalah sokongan nutrisi untuk kesihatan yang lebih baik.

Merendahkan pembentukan protein AGE

Secara ringkasnya, apabila kita mendapat nutrisi yang baik, ia membantu merendahkan pembentukan protein AGE, jadi badan lebih sihat dan kuat melawan penyakit yang menyerang.

Ingin jadi ejen shaklee?

Ingin jadi ahli shaklee?

Klik di sini utk pendaftaran

 

Boleh jadi ahli dengan bayar yuran pendaftaran RM65 + postage starter kit RM10

BACA JUGA  Collagen Powder Shaklee

ATAU

Keahlian percuma dengan pembelian barangan bernilai 200 UV. Salah satu barangan yang boleh dibeli adalah twinpack VIVIX. Selain dapat keahlian percuma, pengeposan barangan juga adalah percuma. Cash bonus pun akan dapat di bulan berikutnya. Best kan.

 

Jom join team #alfatehbiz sekarang. Jangan risau saya adalah ejen sah yang berdaftar. Sedikit latar belakanh mengenai saya.

SAYA PENGEDAR SHAKLEE ANDA YANG AKTIF LAGI DIPERCAYAI

Assalamualaikum. Hai saya Fatin Hamzah, seorang pendidik disebuah IPTA dan juga seorang online seller, iaitu Pengedar Shaklee atau ejen Shaklee. Saya adalah founder kepada kumpulan AlFatehBiz.

Saya menggunakan produk Shaklee semenjak tahun 2012. Mula kenal Shaklee semasa hamil anak yang pertama kerana saya mengalami alahan yang teruk serta mempunyai masalah low blood pressure dan low hb. Masa tu tak konsisten penggunaannya. Dah third trimester baru istiqomah consume set hamil heheh.

Setelah setahun saya consume dan rasai keistimewaan suplemen Shaklee, barulah terbuka hati untuk join member iaitu pada penghujung Disember 2013. Nak dapat harga murah sebenarnya tu, jadi kena la join ahli kan. Bila dah jadi ahli, terpulanglah sama ada kita nak makan sendiri ke suplemen tu atau amik peluang berbises dan nikmati ganjaran yang disediakan dalam Shaklee. Yang paling utama adalah ganjaran 3C!

Saya amik peluang untuk berbisnes kerana dalam Shaklee, ianya bukan semata-mata untuk mendapatkan keuntungan, tetapi membantu orang lain juga dengan memperkenalkan gaya hidup sihat dan seimbang serta produk Shaklee yang dapat membantu meningkatkan kesihatan seseorang. Oh ya, saya juga pernah menghadiri beberapa bengkel berkaitan dengan produk Shaklee bersama dengan nutritionist dan Talk Kesihatan bersama Dr Haresh. Mesti cari ilmu juga untuk jual produk dan consult masalah kesihatan ni. Jangan main bedal je kan.

BACA JUGA  Kebaikan Vitamin E kepada kesihatan

Sepanjang saya berbisnes, selalunya customer akan bertanya berkenaan masalah ruam kulit, set kencing kotor, set hamil, set menyusu, set berpantang, set detoks dan set anemia. Alhamdulillah banyak feedback positif yang saya dapat.

COD: Di sekitar Klang dan Shah Alam terutamanya di Meru, Kapar, Setia Alam dan Setia Taipan.
POS: Pengeposan boleh dilakukan ke seluruh Malaysia.

Jika perlukan sebarang konsultasi dan pembelian produk, bolehlah menghubungi saya di talian http://fatinhamzah.wasap.my ATAU 0175438337

Saya Fatin Hamzah, PENGEDAR SHAKLEE ANDA.

Pengedar_shaklee_meru_klang
Pengedar shaklee meru klang. Bisnes shaklee adalah bisnes famili.

 

Jemput Tekan Butang

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Leave a Comment

fatin

fatin

Related Posts