Thursday, December 3, 2020
HomeFamilyNUTRIFERON UNTUK FAMILI

NUTRIFERON UNTUK FAMILI

Kalau ikut wikipedia imuniti berkebolehan melawan kerosakan daripada benda asing seperti mikroorganisma (virus, bakteria, fungal dan lain²) serta bahan kimia berbahaya seperti toksin yang dilepaskan oleh mikroorganisma. Imuniti adalah sistem perrtahanan kedua selepas kulit.

Antara petanda awal sistem badan semakin lemah:

? kerap demam, sakit tekak dan selsema.
? alami sistem alahan terhadap sesuatu bahan makanan atau persekitaran.
? alami jangkitan kuman.
? alami luka yang susah atau lambat sembuh.
? sering keletihan walaupun dah cukup rehat.

Untuk menjaga sistem imuniti anak² pastikan mereka mengambil Chewable Vitamin C dan Nutriferon 1 sachet setiap minggu. Utk kita yg dewasa ni ambillah nutriferon setiap pagi ye.

Jom kita sama² bekalkan yang terbaik untuk diri sendiri dan anak². Especially mak² kan, kalau kita tak sihat sape la pulok nak jaga family. PREVENTION IS BETTER THAN CURE. INVEST FOR YOUR HEALTH.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=824513484355664&id=741900469283633

 

 

 

BACA JUGA  PUNCA DAN CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN
Previous articleAlfalfa sebagai jamu moden
Next articleKOLESTROL TINGGI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...