Saturday, January 22, 2022
HomeBisnes shakleeMenjana pendapatan dari rumah?

Menjana pendapatan dari rumah?

spot_img

Menjanana pendapatan dari rumah? Buat duit dari rumah? Boleh ker…

Pernah berangan dulu nak jadi WFHM. Tetiber tahun 2020, covid melanda sampailah sekarang di tahun 2021. Bila akan berakhir? Takde jawapan pasti! Dah 2 tahun hidup terkurung. Nampak macam kita perlu hidup bersama covid ni. Jadi perlunya SOP yang betul tentang kaedah pencegahan. Prevention is better than cure. Moga kita semua dilindungi dari wabak ini. Aamiin.

Jadi kerja berbalik semula kepada menjana pendapatan dari rumah. Boleh ker? Boleh! Janji kena rajin usaha dan istiqomah. Ilmu pun perlu ada. Pergilah berguru. Banyak mentor dan kelas online. Internet pun penting ooo sebab kita buat bisnes secara online. Zaman pandemik tak digalakkan keluar. Jadi semua kena pos. Takyah ada opis dan pekerja. Kita sendiri manage.
.
Hikmah pandemik ni salah satunya….merasa la jadi WFHM walaupun belum sepenuhnya. Penat ooi sebenarnya dok rumah full-time ni 🤣🤣🤣. Urus rumah, anak, belajar dan bisnes lagi. Pengurusan masa tu mmg sgt penting! Tak dapat dinafikan stress, anxiety & depression ku jadi berganda 😭. Bila down carilah motivasi. Dengar ceramah agama. Tingkatkan ilmu rohani. Sepanjang pandemik ni Alhamdulillah saya berpeluang ikut kursus RUHI INTENSIF SOLAT (perbaiki solat) dan kelas mengaji online secara face to face. Betul…bila kita hilang arah back to Allah. Nak menangis…silakan. Jika itu yang membuatkan kita lega. Mengadu kepada Allah swt. Jangan mengadu di media sosial. A big NO ok. Mungkin kita akan dapat nasihat tapi tak kurang jugak kecaman. So, beringatlah.
.
Urus bisnes dari rumah ni agak mencabar. Bagi saya kalau nak bermula, boleh join mana-mana dropship tanpa modal atau jadi ejen dengan yuran yang rendah tapi untung boleh digandakan. Mental dan fizikal kena kuat 💪💪💪.

BACA JUGA  CARA MEMULAKAN PERNIAGAAN ONLINE

Badan pun kena sentiasa sihat supaya otakku cergas utk berpikir. Jadi suplemen 3 serangkai jangan dilupakan. B-Complex, vitalea, Vit.C. Boleh tambah jugak dengan ESP, Ostematrix dan Omega okeh.

vitamin-3-serangkai
Vitamin 3 serangkai: Vitalea, B-Complex dan Vitamin C

Jadi macam mana nak mula menjana pendapatan ni?

Bila peluang dah ada maka alasan tiada MASA, NAK FIKIR DULU, TAK PANDAI,TAK NAK, TAK BERMINAT semua tolak ketepi,sbb alasan yg kita beri itulah ita lakukan setiap hari, sebab ape, sebab satu je, kita lakukan untuk duit ,untuk diri, untuk keluarga, untuk mak dan ayah. Jadi buang semua alasan tu, buka minda.
.
Jom sertai kami mulakan perniagaan dgn syarikat yg dipercayai, mempunyai system perniagaan yg adil, leader2 yg sangat membantu dengan modal serendah MYR35.
.
.
jom-bisnes-sendiri-dan-jana-income
Mudahnya bisnes shaklee bersama kami
kelebihan-bisnes-shaklee
Kelebihan bisnes shaklee

Jom kita menjana pendapatan dari rumah

Banyak hilang pekerjaan kan sekarang ni, jom jom kita menjana pendapatan dari rumah. Jangan mudah mengalah.

# PELUANG DI DEPAN MATA SEKARANG wasap segera… http://fatinhamzah.wasap.my

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular