MANFAAT KALSIUM UNTUK LELAKI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

MANFAAT KALSIUM UNTUK LELAKI

Wanita perlukan lebih Kalsium berbanding lelaki, tetapi itu tidak bermakna kaum Adam perlu mengabaikan keperluan Kalsium dalam kehidupan seharian.

Antara manfaat Kalsium kepada kaum lelaki, ialah:

1. Mengelakkan Osteoporosis

Walaupun wanita lebih berpotensi mendapat osteoporosis atau tulang rapuh, tapi statistik menunjukkan 1 daripada 8 lelaki berumur 50 tahun ke atas menghidap Osteoporosis. Ironinya Osteoporosis lebih ramai membunuh lelaki akibat keretakan tulang pinggul, iaitu 2 kali ganda berisiko berbanding kaum wanita. Oleh itu, jangan lupa pastikan keperluan kalsium anda adalah mencukupi.

2. Mengurangkan Risiko Potensi untuk Kemurungan

Kajian menunjukkan bahawa kemurungan “muncul sebagai faktor risiko yang signifikan” bagi ketumpatan tulang yang rendah, sebagai gangguan mental melambatkan sistem saraf simpatetik.

3. Untuk Kesihatan Jantung

Pusat Kawalan Penyakit Amerika melaporkan bahawa penyakit jantung adalah pembunuh utama lelaki. Walaupun sesetengahnya diakibatkan oleh faktor genetik, ramai boleh dikawal dengan pemakanan yang betul dan pengambilan kalsium.

Kesan kalsium pada tekanan darah telah dikaji selama lebih daripada 20 tahun. Satu kajian 2006 oleh saintis Belanda menunjukkan bahawa kekurangan kalsium berkait rapat dengan tekanan darah tinggi. Individu yang mengambil kalsium mendapati pengurangan dalam kedua-dua sistolik dan kadar diastolik mereka.

4. Pengurusan Berat Badan

Kajian menunjukkan bahawa individu yang mengamalkan pengambilan jumlah kalsium harian yang disyorkan boleh mengurangkan berat badan secara keseluruhan sehingga 3%. Universiti Pemakanan Tennessee Institut mendapati bahawa kalsium tenusu boleh mengurangkan berat badan dan mendapatkan lemak dan mempercepatkan kehilangan lemak oleh badan.

BACA JUGA  Testimoni Ostematrix Shaklee

Pastikan Kalsium harian bagi kaum Lelaki adalah 1000mg sehari.

4 biji OsteMatrix dapat mencukupkan keperluan kalsium harian anda.

Ostematrik bukan sekadar kalsium.
Kalsium diperlukan untuk wanita dan lelaki.

Dikongsikan testimoni pengguna ostematrix untuk rujukan bersama.

 

 

 

Hubungi kami jika perlukan konsultasi dan order. Kami sedia membantu.

Fatin Hamzah 0175438337
Akmar Nasir 0125244773
Pengedar Shaklee Meru. Klang.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Leave a Comment

Related Posts