Friday, October 22, 2021
HomeAlFatehBizKepentingan Kolagen Kepada Sakit Sendi

Kepentingan Kolagen Kepada Sakit Sendi

KENAPA KOLAGEN PENTING KEPADA KESIHATAN SENDI???

Sakit lutut dan sakit sendi saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis serta kolagen dalam tulang rawan mulai rosak dan berkurangan.

50% daripada tulang rawan memang terdiri daripada kolagen. Kolagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Selepas umur 20an, kolagen ini mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage).

Sakit_lutut_dan_sendi
Sakit sendi dan lutut

 

Badan boleh menghasilkan kolagen dengan sendiri, bagaimanapun masalah berlaku apabila bilangan kolagen yang dihasilkan oleh badan tidak dapat menampung keperluan kolagen yang diperlukan. Malah ia tidak mampu menggantikan bilangan kolagen yang telah rosak.

 

Fungsi kolagen:

1. Memberi regangan kepada sendi
2. Menjaga rangka lutut
3. Memelihara tulang rawan yang mula rosak

KENAPA PERLU PILIH COLLAGEN POWDER DARI SHAKLEE?

  1. Collagen Powder ini khusus untuk warga Asia sahaja. Ia berbentuk serbuk dan sangat mudah diserap oleh tubuh terutama ke bahagian sendi seperti lutut tadi.
  2. Apabila sendi menyerap kolagen, secara perlahan kolagen akan memperbaiki bahagian-bahagian yang rosak dan menggantikan kolagen yang telah rosak.
  3. Secaraperlahan-lahan juga bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar daripada rangka lutut akan masuk semula ke dalam rangka.
  4. Kolagenbersifat elastik dan sangat kuat.
  5. Menurut kajian, dengan penggunaan selama 8 minggu, boleh nampak kesan penggunaan Collagen Powder ni.
Collagen_powder_shaklee
10 manfaat collagen powder shaklee kepada kesihatan.

Sebarang pertanyaan tentang collagen powder shaklee boleh Sms/wasap di talian 0175438337 ATAU klik link wasap yang berikut http://fatinhamzah.wasap.my

BACA JUGA  Atasi sakit sendi dan lutut dengan Collagen Powder Shaklee

Anda berminat untuk menjadi ahli shaklee?

Jika ya, mudah sahaja. Terus daftar ahli. Yuran keahlian hanya RM35 sahaja. Atau jika mahu free membership boleh buat pembelian sehingga 100uv. Berita baik bulan ini, pembelian sehingga RM300 dan ke atas, anda akan dapat free postage. Wow, best kan.

Jom apalagi. Mari sertai team kami alfatehbiz. Kami sedia membantu. Terutama bagi yang ingin berbisnes. Kami menyediakan group support yang hebat. Poster dan ayat copywriting juga disediakan.

 

Boleh jana pendapatan keluarga, tidak kira secara full time mahupun part time. Pasti seronok sama-sama maju dalam bisnes kan.

 

Jom…jom…jangan malu. Mari sertai kami.

 

#Collagenpowder_fatinhamzah
#Polluxfamily #polluxbiz
#teambonusgemuk
#pengedarshakleemeruklang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular