Wednesday, December 2, 2020
Home Vivix Kenapa vivix menjadi pilihan ramai

Kenapa vivix menjadi pilihan ramai

 

Kenapa vivix menjadi pilihan ramai?

Sudah tentulah kerana khasiat dan keberkesanannya.

Vivix Bertindak Dalam 4 Mekanisme iaitu:

 

1.Melindungi dan membaiki kerosakan DNA

Setiap binaan sel dalam badan kita ada rangkaian atau jujukan khas bacaan DNA yang akan membahagi untuk menghasilkan sel. Apa jadi kalau satu bacaan DNA itu diganggu atau ‘tersilap’ copy? Maka jadilah sel abnormal yang akan mengganggu fungsi sel. Atas faktor pemakanan, persekitaran, gaya hidup dan tekanan maka setiap hari SEL tubuh kita akan diserang oleh jutaan serangan yang merosakkan DNA.

Serangan-serangan ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang mengganggu fungsi sel dan jangka hayat sel. Ramuan Vivix ni telah terbukti dalam kajian ia “Melindungi dan Membaiki Kerosakan pada peringkat DNA” lagi.

2. Memberi Impak positif kepada pengawalan genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sel. Ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan vivix mengaktifkn satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan sel.

3. Menggalakkan Pembentukan Baru Mitochondria

Mitochondria merupakan penjana tenaga bagi menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apa berlaku apabila fungsi ‘penjana tenaga’ ini menurun? Sudah pasti ia memberi kesan pada penurunan fungsi sel.

Ramuan Vivix ini menggalakkan biogenesis iaitu pembentukan baru mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

BACA JUGA  Resveratrol mengawal paras insulin dalam darah
BACA JUGA  Atasi Masalah Resdung
4. Melambatkan Pembentukan Protein AGE

Protin AGE (advanced glycation end products) ini umpama sisa bahan buangan yang tak diperlukan oleh badan. Apa jadi sekiranya bahan ini terkumpul dengan banyak dalam badan? Ia boleh menyebabkan kerosakan sel dan memendekkan jangka hayat sel.

Ramuan Vivix terbukti memberi impak kepada melambatkan pembentukan protein AGE ini.

MASALAH KEKURANGAN DARAH?

Jom kita tengok pula bahan-bahan di dalam vivix.

Vivix Shaklee adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang membuatkan Vivix ini unik.

Fungsi dan Kebaikan 4 bahan utama dalam Vivix Shaklee adalah seperti yang berikut.

1.Anggur Muscadine

Dalam bahasa melayu ia dipanggil Anggur Muskat dan ia anggur jenis liar. Sebab itu ia sangat istimewa. Ia adalah sumber terbaik antioksidan dan ia mempunyai ciri-ciri anti-radang.

2. Purple Carrot

 

Purple carrot ini bersifat lebih anti oksida berbanding carrot biasa. Anti oksida ini berfungsi untuk melindungi sel badan kita dari ‘berkarat’ yang seterusnya meleret kepada macam-macam penyakit

3. Elderberry

Nama saintifik untuk Elderberry ialah Sumbucus Nigra. Buah Elderberry ini banyak tumbuh di kawasan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Benua Eropah. Elderberry telah lama digunakan dikalangan pengamal perubatan tradisional.

4. Polygonum Cuspidatum

Atau lebih dikenali sebagai Japenese Knotweed. Ia berasal dari asia dan ia juga boleh ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol yang terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan biji anggur merah.

BACA JUGA  Atasi Masalah Resdung
BACA JUGA  BAGAIMANA VIVIX MENINGKATKAN KESIHATAN DALAM MEMBANTU MASALAH KESUBURAN ?

 

 

Fatin Hamzah, Pengedar Shaklee Anda

Untuk sebarang pertanyaan atau order boleh klik link wasap saya http://fatinhamzah.wasap.my

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...