Monday, January 18, 2021
Home PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG Kenali bahan-bahan vivix yang membuatkannya begitu premium

Kenali bahan-bahan vivix yang membuatkannya begitu premium

Kenali bahan-bahan vivix yang membuatkannya begitu hebat

Vivix merupakan campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

KEPENTINGAN SUPLEMEN

Jom kita lihat satu-persatu bahan-bahan di dalam vivix.

4-bahan-utama-vivix
4 bahan utama vivix

 

MUSCADINE GRAPE

Harga sebiji anggur ni pun mencecah ratusan ringgit. Wow!!! Terkesima jap. Di antara keistimewaan muscadine grape ini adalah:

  1. mengandungi 20 kromosom anggur berbanding anggur biasa (19 kromosom).
  2. 1 pasang kromoson yang lebih tersebut mempunyai sistem imun yang lebih tinggi dan antioksidan yang kuat serta mengandungi asid elargik dalam kepekatan yang tinggi, iaitu 1 pytho – nutrient yang tiada dalam anggur lain.
  3. tumbuh di persekitaran yang unik dengan matahari yang kuat membuatkannya mempunyai lebih banyak polifenol dan resveratrol.
  4. ia mempunya ciri untuk menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-oksidan.
Vivix-untuk-kesihatan-menyeluruh
Vivix untuk kesihatan menyeluruh

PURPLE CARROT

Salah satu bahan dalam vivix yang merupakan sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk caroteoids dan phenolics yang mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi. Ianya dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi).

BACA JUGA  7 MANFAAT DETOX CARA SHAKLEE

Anthocyanins yang memberikan warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan, anti radang, anti bakteria, anti carcinogen dan boleh membantu pesakit jantung. Dapat memberikan kesan kepada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari.

BACA JUGA  Berpantang dengan vivix: Luka cepat sembuh dan badan cepat pulih
Lindungi-sel-dengan-polifenols
Lindungi sel dengan polifenols

 

EUROPEAN ELDERBERRIES

European elderberries membantu menyembuhkan penyakit flu (terutamanya infunzA B). Ia mempunyai falonoid iaitu ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun untuk melawan bakteria mahupun virus. Juga mempunyai anthocyanain (sama seperti lobak ungu) yang bertindak sebagai anti oksida, mengurangkan simptom sakit otot dan demam selsema. Ia bukan hanya kaya dengan anti oksidan, malah juga vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caroneod, dan tanning. Ia mampu merendahkan tahap kolestrol, menghalang kolestrol jahat, memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular, jantung, strok, mengurangkan stress, memperbaiki penghadaman dan pencernaan

Polifenols-anti-penuaan
Polifenols anti penuaan

 

POLYGONUM CUSPIDATUM

POLYGONUM CUSPIDATUM atau lebih dikenali sebagai knotweed jepun merupakan sumber resveratrol. Digunakan untuk merumus supplement anti penuaan dan perubatan cinaresveratrol.

Membantu melambatkan penuaan, mengawal tekanan darah, merendahkan kolesterol dan tekanan darah, serta mengurangkan berat badan.

Vivix-produk-terbaik-shaklee
Vivix produk terbaik shaklee

RESVERATROL MENINGKATKAN KESIHATAN MITOKONDRIA

Disclaimer: Vivix bukan ubat tetapi ia merupakan suplemen yang dapat membantu meningkatkan kesihatan serta mencegah daripada berlakunya pelbagai penyakit kronik.

Ingat vivix, ingat saya http://fatinhamzah.wasap.my
Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Meru Klang
“Ummi anak 4 yang tulis”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular