Saturday, December 5, 2020
HomeAlFatehBizKebaikan Lecithin

Kebaikan Lecithin

 

Kebaikan Lecithin

Hari-hari kita makan. Hari-hari jugak la kita dok counting…

Berapa banyak kalori?
Berapa banyak karbohidrat?
Berapa banyak lemak?

Ngeeeeee ….tapi ibu menyusu mesti amik banyak kalori kan. Wakaka alasan tu . Takpe sebelum sarapan kita telan Lecithin dulu okeh.

 Jom ikuti info mengenai lecithin.

1. Lecithin adalah pengemulsi lemak semulajadi.

– bertindak memecahkan lemak dan mencegah lemak dari melekat di dinding membran.
– juga bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain.
– lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang sesuai.
– jadi bagi mereka yang nak kurus secara sihat, nak atasi masalah kolestrol serta bagi ibu menyusu yang nak elakkan bengkak susu bolehlah amalkan lecithin ni.

2. Lecithin mencegah penyakit berkaitan hati.

3. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.

– membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short-term memory).
– membantu atau mencegah masalah Alzheimer.

4. Lecithin bertindak sebagai pelincir

– Lecithin bertindak sebagai pelincirb bagisendi-sendi dan membantu penjagaan tisu buah pinggang dan sistem penghadaman.

5. Lecithin diperlukan untuk menambahkan zat dalam menghasilkan rambut yang sihat, cantik dan berkilat, kulit yang gebu dan mencegah ekzema.

More info: https://vitaminsoho.com/kenapa-pilih-bisnes-shaklee/

BACA JUGA  Kurangkan Sakit Sendi Dan Lutut
BACA JUGA  Makanan Tambahan Kesihatan Mata

 

Jom order lecithin http://fatinhamzah.wasap.my ATAU 0175438337

 

Fatin Hamzah

Pengedar Shaklee Meru Klang

alfatehbiz founder…jom bangkit berniaga

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...