Bahan-bahan-garlic-complex-shaklee

Kebaikan Garlic Shaklee Kepada Tubuh Badan Kita

KHASIAT BAWANG PUTIH DALAM GARLIC COMPLEX SHAKLEE.

Hari ni che fatin nak share mengenai produk Shaklee yang memang hebat iaitu Garlic Complex Shaklee. Banyak kebaikan garlic complex shaklee ni yang boleh diperolehi oleh kita kerana khasiat yang terdapat di dalamnya.

Terdapat banyak suplemen berasaskan bawang putih di pasaran tetapi Garlic Shaklee tetap menjadi pilihan ramai.

Apa istimewanya Garlic Complex Shaklee? Mari kita lihat bahan-bahan di dalam Garlic Complex Shaklee.

Bahan-bahan di dalam Garlic Complex Shaklee

Bawang putih terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Ianya telah digunakan turun-temurun sebagai bahan masakan seluruh dunia. Kalau kita memasak dan menumis rasanya tak lengkap kalau takde bawang putih kan? Macam rasa kurang umph!!!

Manfaat-garlic-complex-shaklee
Manfaat garlic complex shaklee

Memakan bawang putih ni adalah di antara cara untuk mengelakkan dari penyakit berjangkit seperti selesema. Bawang putih ini juga mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Disebabkan komposit inilah, bau bawang putih menjadi tak berapa sedap.

 

Untuk pengetahuan semua, Garlic Complex ini dibuat dibuat daripada bawang putih jenis premium, yang mana bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas.

 

Ianya juga dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (bukan semua tablet bawang putih di pasaran mengandungi Allicin aktif ye uols) Dwi teknologi juga digunakan untuk mengawal bau bawang putih.

 

Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary dan spearmint). Ia juga mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif bawang putih dan keberkesanannya di dalam tubuh badan kita.  Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak bawang putih tulen yang menyamai dengan 2 ulas bawang putih segar. Hihihi, jadi sekiranya kita mengamalkan memakan 2 tablet Garlic Complex ini bersamaan kita memakan 2 ulas bawang putih ni la kan.

 

Kepentingan Suplemen Garlic Complex Kepada Kesihatan Tubuh kita:

Kebaikan-garlic-complex-shaklee
Kebaikan garlic complex shaklee
  1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.
  2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk mempertingkatkan sistem imun badan supaya boleh menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.
  4. Membantu masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser, gastrik dan ketidakhadaman.
  5. Pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan mampu menstabilkan tekanan darah tinggi. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum dan kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini adalah di antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.
  6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan oleh kehadiran logam dalam tubuh badan dan sekaligus menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh badan kita tanpa disedari.
  7. Membantu menurunkan paras kolestrol jahat LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok serta penyakit koronari.
  8. Membantu mencegah kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus penggalak kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium, germanium dan asid amino yang melindungi tubuh badan dari radikal bebas yang merupakan di antara penyebab kanser.
  9. Mengelakkan edema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.
  10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
  11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat membantu meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah.
  12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:
  • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
  • Perut memulas (stomach upset)
  • Cirit-birit (Diarrhea)
  • Bronkitis
  • Luka-luka (infected wounds)
  • Jangkitan yang berulang-ulang seperti di telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada dan sistem air kencing.

Hebat kan. Banyak manfaat Garlic Complex Shaklee ni. Jika anda berminat untuk membeli Garlic Complex Shaklee ni boleh dilakukan dengan dua cara iaitu:

  1. Wasap saya menggunakan link ini http://fatinhamzah.wasap.my 

ATAU

  1. Gunakan link ESELL ini bagi pembelian menggunakan kad debit atau kad kredit anda sendiri. Happy shopping okeh.

 

Sekian perkongsian dari saya.

Fatin Hamzah

Pengedar Shaklee Anda

“Ummi Sihat Suka Tulis”

1 thought on “Kebaikan Garlic Shaklee Kepada Tubuh Badan Kita”

  1. Pingback: 3 Tips Pilih Sunblock Yang Betul Untuk Kulit Wajah – Stories of AveHeart

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *