Sunday, January 23, 2022
HomeMotivasiJangan cepat menghukum orang lain

Jangan cepat menghukum orang lain

spot_img

Jangan cepat menghukum orang lain. Sebabnya kita tak tahu pengakhirannya bagaimana.

Terbaca satu post ni. Terdetik hati untuk share sebab ianya macam self reminder untuk saya jugak.

Jom baca dan fikirkan sejenak. Kredit untuk : FB Ayda Coway

Hidayah-itu-milik-Allah
Jangan cepat menghukum orang. Hidayah itu milik Allah dan kita juga perlu berusaha untuk mendapatkan hidayahNya

Jangan cepat menghukum seseorang dengan mudah

Mereka-mereka ini adalah salah satu di antara punca mengapa aku tidak gemar judge orang lain. Lebih-lebih lagi kaum sejenisku.
.
1 Malaysia tau mereka antara artis penuh kontroversi. Sedia maklum bagaimana mereka berpakaian sebelum hijrah.
.
Dikecam, dikeji, dihina, dicaci maki dah jadi lumrah. Tapi lihatlah mereka hari ini. Malah jauh lebih baik dari kita-kita ini. (Termasuk diriku)
.
Doakan yang baik-baik. Hidayah itu milik Allah.❤️✨
.
Subhanallah.. 🤲
.
Sebab itu, ketika kita melihat seseorang dalam kekufuran, doalah dalam hati yang baik-baik. Tak kira siapa pun mereka. Boleh jadi di masa hadapan mereka berubah jauh lebih baik dari kita.
.
Tiada siapa yang dapat meneka takdir Allah swt. Dia Maha Tahu. 🤲 Hasbunallah Wanikmal wakil ❤️
.
.
Sumber : FB Ayda Coway

BACA JUGA  Bencana tidak semestinya mendatangkan hidayah kepada manusia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular