Friday, October 22, 2021
HomeESP SHAKLEEIkhtiar untuk hamil dengan suplemen

Ikhtiar untuk hamil dengan suplemen

Ikhtiar untuk hamil dengan suplemen

Vitamin yang ada dalam SET KESUBURAN PREMIUM Shaklee ada 8 jenis iaitu:

(1) ESP (Protein)

Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protein yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunya masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat,  disarankan mengambil ESP sebagai sumber protein. Ramai yang tersalah sangka yang ESP ni hanya untuk isteri, tapi sebenarnya suami pun boleh ambil. Tapi dalam kes ini, biar isteri sahaja yang ambil. Suami ada vitamin khas yang lain.

(2) Vita-Lea (Multivitamin)

Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.  Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperma lelaki dan telur wanita atau ovum

(3) Vitamin C

Membantu proses menghasilkan atau sintesis hormon seks dan kesuburan

(4) B-Complex

Memberi rasa tenang dan rilek serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum, tubuh dan otak stress menjadi antara  faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi disinilah B-Compleks memainkan peranannya untuk menenangkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan

(5) Vitamin E & Selenium

Menggalakkan pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA). Juga berkhasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(6) Alfalfa

Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

(7) GLA Complex

Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)“. Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur.

BACA JUGA  Masalah hati atau fatty liver
Anda ingin hamil? Boleh cuba suplemen di atas. Serta jangan lupa untuk terus berdoa. Didoakan kepada sesiapa yang menginginkan cahaya mata sendiri supaya tercapai impian tersebut. Aamiin.
Jom tengok testimoni yang berikut.
Set-subur-shaklee
Testimoni set subur shaklee

 

Testimoni-berjaya-hamil
Testimoni berjaya hamil

 

Ikhtiar-untuk-hamil
Testimoni Ikhtiar untuk hamil

 

Untuk order, direct wasap sahaja link yang berikut
Kalau yang berminat untuk jadi ahli, amatlah dialu-alukan. Banyak manfaat bila dah jadi ahli shaklee ni. Joinlah empayar AlFatehBiz. Kami akan bimbing anda.
“Ummi anak 4 yang suka menulis”
Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Meru Klang
AlFatehBiz

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular