Detoks untuk kesihatan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Detoks untuk kesihatan

Detoks ni umpama “pembersihan”. Kita bantu badan kita untuk bersihkan organ HATI & USUS dari kotoran. Detoks dilakukan untuk kesihatan.

 

FATTY LIVER atau HATI BERLEMAK

Bagi yang ada masalah FATTY LIVER atau HATI BERLEMAK gunalah DTX SHAKLEE. Hati yang rosak takde gantinya. Hati adalah organ penting untuk memproses dan menapis makanan untuk kegunaan seluruh anggota badan. Pastikan ia berfungsi dengan baik. Jadi hati yang berlemak akan membantutkan fungsi hati.

 

APA PERLU BUAT BILA USUS KOTOR?

Yang ada masalah dengan kulit wajah yang berjerawat, sembelit, obesiti dan sebagainya bolehlah cuba HERB-LAX. Fungsi herb-lax ini adalah untuk mencuci usus, menggalakkan pergerakan usus yang baik & membuang toksik dari badan.

 

Pernah dengar tak bila orang claim:

1. “saya makan ubat dan suplemen tak ada kesan apa-apa pun”
2. “saya selalu migrain, asyik makan pain killer jer. Ubat lain tak jalan dah”
3. “saya nak kurus, tapi dah diet pun tak menjadi”
4. “banyak betul jerawat kat muka dan di bahagian belakang badan ni. Dah macam-macam produk saya gunakan, tapi macam tu jugak”

 

Usus yang baik akan meningkatkan lagi kesihatan. Jika usus kotor, ia akan mengganggu penyerapan nutrien, mineral, zat, makanan, ubat mahupun suplemen. Jadi jika anda mempunyai masalah seperti yang di “claim” di atas, silalah buat detoks dahulu kerana kebanyakan penyakit berpunca dari perut. Pastikan usus kita bersih ok.

BACA JUGA  JOM DETOKS BERSAMA SHAKLEE

 

Tapi sebelum nak diet ke, ambik ubat ke mahupun amik suplemen, silalah kaji dan dapatkan nasihat dari doktor, ahli nutrisi, pengamal perubatan dan seangkatan dengannya. Mencari ilmu itu penting. Jangan main hentam keromo je kan.

 

Ini sharing dari saya sendiri semasa join Program Detoks Shaklee bersama kumpulan Pollux pada tahun 2017:

Saya join kelas detoks untuk kesihatan & menghilangkan perut buncit. Lepas bersalin memang la perut tu maju ke depan. Soalan sensitif “eh ngandung lagi ke?”. Hmmm mentang-mentang la sebelum ni saya memang mengandung setiap tahun hihihi.

 

Walaupun saya tak dapat ikut sepenuhnya menu detoks sebab masih breastfeeding, saya amalkan pemakanan yang seimbang dan full set suplemen untuk detoks. Hasilnya:

  1. badan rasa bertenaga dan ringan.
  2. berat turun, dagu makin runcing dan inch loss kat perut. Tapi buncit tu masih ada. Kena usaha lebih lagi ni.
  3. kulit lebih cerah walaupun keluar beberapa biji jerawat. Body adjustment la kan.
  4. tak boleh dah nak makan terlampau kenyang, nanti rasa mual. Mungkin perut sudah mengecil kan yihaaa.
  5. jerawat biji di bahagian belakang badan mula hilang.
  6. selepas tu rasa terlebih subur ops! Iye la bila berat dah turun maka lemak di perut makin susut.
Testimoni-hasil-dari-detoks-shaklee
Testimoni hasil dari detoks shaklee

 

Testimoni-subur-setelah-detoks
Testimoni subur setelah detoks

Cabaran 7 Detoks

Semasa 7 hari cabaran detoks ni saya rasa mual, loya, pening dan perut rasa sebu. Tapi bertahan je untuk kesihatan kan.

BACA JUGA  TINGKATKAN KESIHATAN HATI DENGAN SHAKLEE

 

Iye la masa tu umur dah 37 tahun hidup dan organ tubuh seperti pankreas, usus halus, usus besar, lambung, dan hati dah penat bekerja. Berehat sekali setahun je iaitu semasa berpuasa di bulan Ramadhan. Sekali-sekala kita kena bantu tubuh kita untuk keluarkan toksik.

 

Ikuti testimoni Detoks dari ahli kumpulan Pollux pada tahun 2017

 

Testimoni-detoks-shaklee-berjaya-turunkan-berat-badan
Testimoni detoks shaklee 1: Berjaya turunkan berat badan

 

Testimoni-detoks-shaklee-berjaya-turunkan-berat-badan
Testimoni 2: Detoks shaklee berjaya turunkan berat badan

 

Testimoni-detoks-shaklee-ketiga
Testimoni detoks 3 dari Puan Ujie Rohymin

 

Terima kasih Shaklee & Team Detoks. Semoga hidup saya lebih sihat, ceria & aktif. Rindu pulak nak detoks kan. Bila ramai yang join ada support gitu kan. Barulah bersemangat. Ok. Semoga semuanya sihat-sihat belaka.

 

SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSIAKU YANG DICINTAI.

 

sebarang konsultasi dan pembelian produk shaklee boleh hubungi saya

Fatin Hamzah 0175438337 atau http://fatinhamzah.wasap.my
PengedarShakleeMeruKlang
AlFatehBiz
Detok Bersama fatinhamzah

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Leave a Comment

Related Posts