Friday, October 22, 2021
HomeVivixBerpantang dengan vivix: Luka cepat sembuh dan badan cepat pulih

Berpantang dengan vivix: Luka cepat sembuh dan badan cepat pulih

Ibu berpantang dengan vivix

Ibu berpantang dengan vivix? Serius ke ni?

Ibu selepas bersalin mesti bimbang dan risau dengan keadaan luka yang dialami semasa bersalin. Bagi ibu yang bersalin normal, biasanya hanya mengalami luka koyakan sedikit sahaja. Namun ada juga kes yang ibu mengalami koyakan amat besar dan perlu dijahit dengan banyak. Itulah pengorbanan seorang wanita untuk melahirkan khalifah di muka bumi ni. Menanggung sakit ketika mengandung, bersalin dan dalam pantang. Jadi wahai suami dan anak-anak hargailah wanita seadanya. Zaman dahulu, mak nenek kita selalu gunakan minyak gamat, pati gamat, ikan haruan malah jamu untuk menyembuhkan luka dan mengembalikan tenaga.

Zaman sekarang, ibu-ibu telah pun  punya banyak pilihan. Ada yang mengamalkan cara berpantang moden mahupun tradisional. Pelbagai produk dalam pantang pun bersepah di pasaran. Kita sebagai pengguna kenalah bijak memilih.

Suplemen vivix untuk berpantang.

Bagi saya sendiri, lebih mudah mengamalkan ubat dan suplemen yang lebih ringkas. Jamu pun ada juga saya amalkan, tetapi kalau anak kena demam kuning atau jaundis, memanglah tidak digalakan untuk mengambil jamu.

Jadi pilihan yang tepat adalah mengamalkan suplemen Shaklee. Suplemen merupakan makanan tambahan untuk mengisi lompong nutrien yang kurang dalam badan. Ingat, suplemen bukan ubat untuk menyembuhkan. Ia lebih bersifat membantu meningkatkan kesihatan.

Sila baca: Info vivix

Berbalik kepada suplemen semasa berpantang iaitu vivix. Suplemen Vivix ini telah diamalkan oleh ramai ibu-ibu sekarang, kerana khasiat yang bagus dan juga selamat diamalkan.

BACA JUGA  VIVIX SHAKLEE MINUMAN KESIHATAN TERBAIK

Bagaimana vivix membantu ibu berpantang?

Vivix  mampu mempercepatkan penyembuhan luka dan mengembalikan tenaga. Banyak tenaga telah hilang semasa melahirkan bayi. Juga semasa berpantang, ibu-ibu sering letih kerana tidak cukup rehat dan badan belum pulih sepenuhnya. Tekanan darah dan paras hemoglobin (hb) selalunya tidak stabil. Kemurungan atau meroyan juga boleh terjadi apabila emosi dan badan tidak sihat. Jadi, cegah sebelum parah ye kawan-kawan.

Manfaat vivix

Selain itu, manfaat Vivix yang lain adalah kerana ia mepunyai kandungan flavonoids yang tinggi dengan antioksidan. Ia amat membantu tubuh badan kita untuk melawan serangan radikal bebas, pelbagai jangkitan penyakit, serta mengukuhkan sistem imun badan untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.

Manfaat-vivix-shaklee
Manfaat vivix shaklee

Perlu tahu Vivix juga kaya dengan anthocyanin. Ianya memberi kesan anti-radang yang membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan kita serta mempercepatkan luka sembuh. Semakin ramai ibu-ibu mengamalkan Vivix semasa berpantang kerana mereka rasa bertenaga, sihat dan segar.

 

Resveratrol-dalam-vivix
Resveratrol dalam vivix

 

Hargailah pengorbanan seorang wanita dengan vivix. Bantu mereka untuk sembuh dan sihat dengan segera.

Hubungi saya untuk info lanjut http://fatinhamzah.wasap.my

Diingatkan juga bahawa promosi twinpack vivix masih berlangsung sepanjang April 2019 ini. Rebutlah peluang untuk menjadi ahli secara keahlian percuma apabila membeli twinpack vivix. Jangan lepaskan peluang. Hubungi saya segera.

Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Yang Aktif dan Dipercayai di Negeri Selangor, khusunya di kawasan Meru dan Bukit Raja, Klang serta Setia Alam, Setia Taipan Shah Alam.

BACA JUGA  Minuman kesihatan terbaik: kenali bahan utama vivix

#KedaiVitaminMeruKlang
#PengedarShakleeMeruKlang
#VivixUtkIbu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular