Thursday, December 3, 2020
HomeSet ShakleeBAGAIMANA VIVIX MENINGKATKAN KESIHATAN DALAM MEMBANTU MASALAH KESUBURAN ?

BAGAIMANA VIVIX MENINGKATKAN KESIHATAN DALAM MEMBANTU MASALAH KESUBURAN ?

BAGAIMANA RESVERATROL MEMBERI KESAN TERHADAP PENYAKIT KRONIK & KESIHATAN
Tahukah anda kajian menunjukkan Resveratrol mempunyai manfaat kesihatan berganda yang dapat membantu mengurangkan risiko beberapa jenis penyakit degeneratif (sakit keranan penuaan). Dengan itu, mengambil resveratrol mungkin akan membantu kita untuk hidup lebih lama dan sihat. 
 
 
Sumber terbaik RESVERATROLboleh diperoleh dalam vivix.
APA LAGI MANFAAT BAHAN-BAHAN DALAM VIVIX NI?
 
4 Bahan Utama di dalam Vivix
 
⇒Muscadine grapes
Anggur liar yang sangat istimewa. Mempunyai sumber terbaik antioksida dan   anti radang.
      Mempunyai 40x ganda lebih polifenol yang amat baik dalam membantu     kesihatan kardiovaskular, menurunkan gula dalam darah, melambatkan     proses penuaan, mencegah kanser serta sebagai anti-virus dan anti-bakteria.
 
     ⇒Purple Carrot
      Sumber terbaik vitamin A & mengandungi phytochemical, anthocyanins (antioksida mustajab) yang bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob & anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
       Asid klorogenik juga terdapat di dalam purple carrot ni yang  bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.
⇒Elderberry
      Mengandungi vitamin C yang tinggi dan sangat bermanfaat untuk jangkitan dari virus & bakteria.
      Mampu mencegah kanser, meningkatkan sistem imuniti badan, menurunkan kadar kolestrol, mengatasi dan merawat masalah diabetes serta meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal
⇒Japanese Knotweed
      Atau dikenali sebagai Polygonum Cuspidatum yang mempunyai sumber resveratrol yang sangat tinggi.
      Digunakan untuk melambatkan proses penuaan, membantu merendahkan kolestrol dan tekanan darah serta dapat membantu mengurangkan berat badan bagi atlet.
Bagaimana Vivix meningkatkan kualiti kehidupan dalam masalah KESUBURAN ?
 
Mungkin ada di kalangan kita yang kurang bernasib baik, walaupun telah bertahun-tahun berkahwin tapi masih belum dikurniakan cahayamata. Pastinya sedih dan terkilan jika ada saudara mara ataupun mertua seringkali menyindir mengatakan diri anda mandul dan kurang subur. Saya sendiri mengambil masa 4 tahun untuk mendaptkan cahaya mata yang pertama. Alhamdulillah, selepas berjaya hamil pada tahun 2012, maka selepas itu berderet-deret la pulak hihi.
Anda pernah mendengar Set Kesuburan Shaklee sebelum ini? Mungkin pernah atau mungkin ini pertama kali anda mendengarnya. Okay tak mengapa, kebiasaanya vitamin yang terdapat didalam set kesuburan terdiri daripada B-Complex lengkap dengan asid folik, GLA Complex, Vitamin C, ESP, Alfalfa, Vitamin E, dan Zinc. Selain itu, vivix juga dapatmeningkatkan kualiti kehidupan dalam masalah KESUBURAN suami isteri.
Kenapa?
Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”. Dengan kata lain, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya. 
Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk HIDUP, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee juga mempunyai mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.
Kesimpulannya, Vivix membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.
Doa, tawakal dan ikhtiar yang berterusan. Jika ditakdirkan di dunia ini anda tidak memiliki zuriat, bersabarlah kerana anda telah dijanjikan oleh Allah dengan ganjaran yang besar di akhirat kelak.
Testimoni pengguna vivix
 
Fatin Hamzah 0175438337
#PengedarShakleeMeruKlang
#VivixDanKesuburan
#PolluxBiz

 

BACA JUGA  KEISTIMEWAAN VIVIX SHAKLEE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...