Wednesday, December 2, 2020
Home Tips Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan urutan saraf

Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan urutan saraf

Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan urutan saraf

AWAS! BAHAYA BELLPALSY / LUMPUH SEBELAH MUKA / MINORSTROKE.

Perkongsian dari Abaya Fiona.
 

Fiona rasa malu nak kongsi gambar tapi memandangkan ramai kawan-kawan yang tak kira umur dah kena strok di usia muda. Fiona nak kongsi Punca dan Cara rawatan strok.

Fiona anggap ini ujian dari Allah Taala. Fiona redo tak perlu malu, mungkin pengongsian ini dapat membantu orang lain yang senasib dengan fiona.

PUNCA YANG BOLEH MENYEBABKAN BELL PALSY

1. Demam berpanjangan lebih dari seminggu
2. Darah tinggi
3. Stress
4. Tak cukup rehat
5. Banyak berfikir
6. Kolestrol tinggi
7. Sakit dalam perut

Jangan pandang rendah dengan demam. Jika demam lebih dari seminggu silalah rujuk ke hospital. Dikhuatiri darah anda akan dijangkiti bakteria,  ini akan memudahkan lagi anda untuk mendapat strok.

TEMPOH MASA UNTUK SEMBUH

1.  Doktor cakap 6 bulan ke 1 tahun
2.  Kawan-kawan yang dah kena, ada yang setahun masih belum sembuh. Jangan sedih jangan giveup kena kuat sayang semua.

USIA YANG BOLEH MENGHIDAP BELLPALSY

1. Tak ada limit usia,  paling muda setakat ni umur 6 tahun sebab obes.

CARA RAWATAN

1.  Turunkan panas badan dan darah tinggi secepat mungkin
2. Ambil ubat hospital cuma seminggu
3. Terus berurut traditional saraf secara kampung dalam tempoh 2/3 kena, jangan tunggu lama-lama nanti saraf dah keras susah nak betul .
4. Mulut tu banyakkan selawat zikit buka mulut tu. Doktor akan suruh exercise sebut (a e i o u ) kita percaya pada Allah kita banyakkan sebut Allah di mulut.
5. Senaman lidah nanti fiona akan buat video tunjuk senaman yang betul.
6. SIMPAN ALLAH DALAM HATI ALLAH JAGA KITA SAMPAI MATI.
7. KUAT KUAT KUAT FIONA SANGAT KUAT.  KEKUATAN DALAMAN LAGI KUAT DARI KEKUATAN FIZIKAL FAHAM NI.

BACA JUGA  5 Rasa Sakit Ketika Mengandung Yang Dialami Oleh Ibu
BACA JUGA  BERAPA BANYAK AIR YANG PERLU DIMINUM SEHARI

KESAN

1. Mata tak dapat pejam
2. Mulut herot
3. Sukar bercakap makan minum
4. Penglihatan fiona dah kabur
5. Pendengaran kurang
6. Saraf tak dapat lagi merasa deria.

Sesungguhnya fiona tak pernah kesali dengan apa yg terjadi. Tidak sedih walaupun sedikit, dan suami banyak bagi sokongan kepada fiona. Cuma bila doktor cakap dia tak dapat buat apa-apa, fiona mungkin akan begini dalam tempoh setahun barulah menitis sedikit air mata. Tapi fiona berazam pada diri sendiri “aku kena kuat, aku kena sembuh cepat”.

Alhamdulillah sekarang tak sampai 2 minggu fiona dah 60% sembuh. Ini semua kuasa Allah taala. Mata pun dah dapat pejam, mulut dah tak herot sangat cuma minum air masih meleleh. Carilah tempat urut saraf yang betul.Tok sah pegi jumpa tok bomoh, tipu semua tu. Nanti boleh check dekat wall Abaya Fiona akan share tempat urutan saraf yang betul.

Bell-palsy-lumpuh-sebelah-muka
Bell palsy adalah masalah lumpuh sebelah muka

 

Diharapkan sis Fiona akan segera sembuh dari bell palsy. Aamiin.

1 COMMENT

Leave a Reply to fatin hamzah Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan. Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah... Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...