Apa yang jaga sel DNA manusia?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Apa yang jaga sel DNA manusia?

Pernah dengar tentang telomeres?

Telomeres adalah “cap” atau tudung yang menjaga sel-sel DNA kita semua. Telomeres ni macam hujung tali kasut yang berwarna putih tu. Kalau penutup tu hilang maka tali kasut kita tu akan rosak.

Vivix_menjaga_sel_dari_rosak
Vivix menjaga sel dari rosak dengan menjaga telomeres

Sama lah juga kalau rosak telomeres ni, habis lah sel-sel kita mati. Makin banyak sel mati, penyakit pun akan mudah menyerang.

Telomeres akan memendek akibat penuaan dan serangan radikal bebas dan kemudiannya terus rosak dan sel akan mati.

Apakah yang akan tejadi apabila sel DNA mati?

Apabila sel telah mati dan tiada sel baru yang terbina, kita akan mudah mendapat penyakit terutamanya yang berkaitan dengan penuaan dan serangan radikal bebas seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, KANSER dan banyak lagi penyakit kronik lain.

Mengapa kita perlu amalkan minum vivix?

Sebab tu kita digalakkan mengamalkan  VIVIX untuk tolong jaga hujung sel atau “cap” tu.

Kajian membuktikan keupayaan VIVIX memanjangkan telomeres. Hujung sel (caps/Telomeres) yang panjang akan sentiasa menjaga sel dari rosak.

Bila sel tak rosak atau mati, InsyaAllah badan terlindung dari penyakit-penyakit berbahaya dan kita dapat melalui proses penuaan yang sihat.

Jom amalkan Vivix untuk kesihatan menyeluruh & berpanjangan.

Minuman_kesihatan_berasaskan_botani
Vivix adalah minuman kesihatan yang dikuasakan oleh botani

Harga retail sebotol Vivix RM475, TAPI kalau beli 2 botol bulan ni anda akan dapat diskaun sebanyak 10% bila anda membeli Vivix Welcome Set.

BACA JUGA  Sindrom bayi tergoncang

1. Anda jimat Membership bernilai RM65
2. Jimat postage bernilai RM10
3. Vivix paper bag
4. 5% Cash Back bulan Februari 2020

Untung berganda-ganda bila beli 2 botol Vivix bulan ni.

Kalau selama ini anda beli pada harga RETAIL dan memang pengguna setia Vivix, apakata kali ni terus sign up jadi membership dan nikmati dapat pelbagai kelebihan. Kalau nak start berniaga online, sekaranglah masanya.

Roger che fatin untuk info lanjut ya👇

http://fatinhamzah.wasap.my

Yang menulis;

Fatin Hamzah 0175438337

Pengedar Shaklee anda yang aktif di Selangor terutamanya di kawasan Meru dan Kapar, Klang serta Setia Alam dan Setia Taipan, Shah Alam.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Leave a Comment

Related Posts