Wednesday, December 2, 2020
Home bcomplex ANDA STRESS? B-Complex ada jawapannya.

ANDA STRESS? B-Complex ada jawapannya.

Anda Stress?

Ahaaa anda stress!!! Tak elok stress tau. Cepat buang semua aura negatif tu. Hidup mesti ceria. Cer tengok muka kat tepon atau cermin, nampak buruk bebenor bila muka tu “ketat”. Cepat berkedut muka tu nanti komer ooii. Hehehe.

Jom tengok tanda-tanda jika anda mengalami stress.

  1. Gelisah
  2. Gangguan selera makan.
  3. Merokok berlebihan.
  4. Mabuk alkohol.
  5. Kerisauan yang melampau.
  6. Mudah marah.
  7. Cepat lesu.
  8. Hilang fokus atau tumpuan.
  9. Susah untuk tidur.
  10. Tingkahlaku agresif.

Kesan Tekanan kepada kehidupan.

Kadangkala stress jika diambil sebagai perkara yang positif boleh mendatangkan kebaikan. Tetapi jika stress diambil secara negatif ia boleh mendatangkan impak negatif.

Kesan Tekanan mendatangkan keadaan yang positif
  1. Boleh memotivasikan diri.
  2. Boleh memperbaiki dan meningkatkan kecemerlangan diri.
  3. Bersaing secara positif dalam apa jua situasi.
  4. Keyakinan diri dapat ditingkatkan.
  5. Berusaha untuk menjadi yang lebih baik.
  6. Lebih optimis dalam melakukan sesuatu perkara.
  7. Kesan_tekanan

Kesan tekanan mendatangkan keadaan yang positif dan negatifKesan Tekanan mendatangkan keadaan yang negatif

  1. Resah gelisah.
  2. Sentiasa rasa bersalah.
  3. Pesimis dan sensitif.
  4. Prestasi menurun.
  5. Cepat marah dan amuk.
  6. Hilang kesabaran.
  7. Rendah diri.
  8. Hilang pertimbangan.

Cer telan B-Complex tu mana tau boleh hilangkan stress.

Di antara manfaat pengambilan B-Complex adalah:

1. Mencegah stress dan kuatkan antibodi tubuh badan.
2. Menghasilkan tenaga dan membantu meningkatkan kemampuan berfikir.
3. Penting utk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
4. Mencegah anemia dan penting untuk proses pembaikan sel darah merah dan sebagainya.

BACA JUGA  Wahai kaum ibu berilah waktu untuk dirimu sendirI
BACA JUGA  TIME MANAGEMENT

Selain B-Complex boleh add-on
vitamin C, ESP, Kolagen & Vivix lagi ngam hoooo???

Hidup bukan untuk dirunsingkan. Hidup untuk diuruskan. Jadi jangan stress, tarik nafas dalam-dalam dan relax okeh.

Nak order B-Complex boleh wasap saya ye.
Fatin Hamzah 0175438337 ATAU http://fatinhamzah.wasap.my

Pengedar Shaklee Meru, Klang

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...