Sunday, December 6, 2020
HomeMotivasi5 sebab perlu balik kerja ON TIME?

5 sebab perlu balik kerja ON TIME?

5 sebab perlu balik kerja ON TIME?

1. Kerja memang tak pernah habis.
2. Family first. Jangan diabaikan.
3. Kalau kerja susah bukan boss nak tolong pun.
4. Kita kerja untuk hidup, Bukan hidup untuk kerja.
5. Kita bukan robot atau mesin. Otak dan minda perlukan rehat jugak.
Senyumlah-ketika-menjalankan-kerja
Senyumlah ketika menjalankan kerja

INFO: SHAKLEE BISNES TERBAIK UNTUK SEMUA

Boleh ke laksanakan?

Pendapat saya ianya bergantung pada situasi, jenis pekerjaan dan jawatan yang dipegang. Mungkin sekali-sekala boleh la kot OT. Tapi kalau hari-hari??? hush boleh stress jadinya.

 

Jangan-stress-ketika-menjalankan-kerja
Jangan stress ketika menjalankan kerja
Datang kerja awal, thumb in sebelum pukul 8pagi. Atur masa sendiri, banyak perkara boleh dilakukan di awal pagi seperti sarapan, solat dhuha dan mengaji satu page pun dah ok. In sha allah dipermudahkan urusan kerja sepanjang hari itu.
Thumb out jam 5ptg ON TIME tau hehe tunggu la depan mesin thumb print tu.

 

Jadilah-yang-terbaik
Jadilah yang terbaik walaupun adakalanya sukar
Walau apa pun kena ingat “Kita kerja untuk hidup, Bukan hidup untuk kerja. Setinggi mana pun kerja kita, Keluarga tetap utama. Dan…kerja memang takkan pernah habis”.

 

BACA JUGA  “LIFE IS A CONTINUOUS LEARNING PROCESS WHERE MISTAKES ARE THE TERROR TEACHERS”

INFO: ADA APA DENGAN SHAKLEE

KERJA ITU SATU IBADAH

 

Video tentang kerja itu satu ibadah. Ringkas dan padat tapi sangat bermakna
5-sebab-balik-on-time
5 sebab balik on time
Selamat bekerja dengan seikhlas hati. Kerja itu satu ibadah.
 
“Ummi akan terus mendidik anak bangsa dan membantu golongan istimewa yang memerlukan”
It is all about PASSION!!!
BACA JUGA  Wahai kaum ibu berilah waktu untuk dirimu sendirI

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan.Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...