Wednesday, December 2, 2020
Home PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG 5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita.

5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita.

Maksud Suplemen

================
Suplemen bermaksud produk yang dimakan dan mengandungi makanan tambahan seperti vitamin, garam galian, asid amino, dan herba serta tumbuhan. Produk-produk makanan tambahan ini biasanya dihasilkan dengan ekstrak atau pekatan daripada perahan. Supplemen boleh didapati dalam bentuk tablet, pil, cecair atau serbuk. Pengambilan makanan tambahan perlu apabila seseorang itu sakit atau telah didiagnosis menghidap penyakit tertentu oleh doktor.

Nutrisi-untuk-wanita
Wanita perlukan vitamin B, folat, vitamin D, kalsium dan zat besi

5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita.

====================

1. Memulih dan memelihara kesihatan.

Gaya hidup rakyat yang kurang bergerak dan pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan mereka mengalami penyakit yang menjejaskan kehidupan. Makanan tambahan juga dikenali sebagai “makanan berfungsi” yang mengandungi makanan lengkap pada asasnya seperti protein, enzim, organic, glukos, dan hormone. Unsur-unsur ini dapat memuli8hkan kesihatan dan mengembalikan kecergasan.

– cadangan: Shaklee basic dietry set.

 

2. Menyingkirkan toksik dalam badan.

Kerosakan tisu-tisu badan dapat dikurangkan dengan pengambilan suplemen yang mampu menyahtoksik. Toksik dalam badan amat berbahaya kerana mampu menjejaskan daya penyerapan dalam sel badan.

– Cadangan: Shaklee detoxs set.

 

BACA JUGA  TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR Ustaz Ahmad Dusuki @Radio IKIM

3. Menguruskan badan dan memperoleh tubuh yang cantik.

Pengambilan suplemen yang boleh mengemulsi & membakar lemak plus mild detok dapat membantu mereka yang mengalami masalah berat badan dan mengurangkan lemak dalam badan.

BACA JUGA  5 SEBAB ANAK LAMBAT BERCAKAP

– Cadangan: Alfalfa, lecithin & omega.

Amalkan-gaya-hidup-sihat
Amalkan gaya hidup sihat

 

4. Meningkatkan tenaga.

Pengambilan suplemen yang berkaitan mampu meningkatkan tenaga.

– Cadangan: vivix, Performance drink, ESP, Cinch.

 

5. Meningkatkan kemampuan kadar
penyembuhan penyakit.

Antibodi atau sistem imun kita kadangkala akan menurun. Boleh jadi sebab serangan bakteria, virus atau terdedah dengan radikal bebas.

– Cadangan: nutriferon, vitamin C & garlic. vivix juga sesuai.


KESAN PENGAMAL SUPLEMEN

“The eatwell plate” adalah gizi seimbang yang diperlukan oleh badan setiap hari. Ada orang kata ” saya tak perlukan suplemen, makan je dari sumber asli” Ok. Itulah pendapat masing-masing terpulanglah kan. Suplemen ini hanya menyokong nutrisi yang kurang dalam badan kita.

Kalau anda  rasa boleh dapat segala nutrien macam kat gambar ni. Anda memang hebat. Saya tak berapa mampu sebab banyak tu yang perlu dimakan. Saya pilih suplemen untuk menyokong kesihatan saya.

Gizi-seimbang
Pemakanan seimbang

 

JOM JAGA KESIHATAN.
 
Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Meru Klang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah...Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...