Wednesday, December 2, 2020

Best seller

10 produk terbaik shaklee di Malaysia yang perlu anda tahu

10 produk terbaik shaklee di Malaysia yang perlu anda tahu Shaklee ada pelbagai produk di pasaran. Memang terbaek!!! Sebagai Pengedar Sah Shaklee serta pengguna produk,...

Ibu hamil

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...

Punca Buasir dan Langkah Mengatasinya

  Mengapa buasir terjadi? Perlukah saya berjumpa dengan doktor? Apa itu buasir? Buasir adalah salur darah vena yang membesar di bahagian bawah rektum dan dubur. Ia akan...

10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak

10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak 1. Haid anda bakal tiba Salah satu tanda haid anda akan tiba adalah apabila payudara akan rasa sakit dan membengkak....

Wahai kaum ibu berilah waktu untuk dirimu sendirI

Beri waktu untuk dirimu sendiri wahai kaum ibu sekalian. Bila si iblis berbisik di hati ibu.... "Jika kau ingin merosakkan sebuah keluarga, rosakkanlah dulu ibunya!!" Sesungguhnya syaitan...

6 suplemen membantu masalah anemia ketika hamil

Menangani masalah anemia ketika hamil   Assalamualaikum. Siapa ada masalah low ? Low blood pressure Seringkali kita terkeliru tentang low hb dan low blood pressure kan? Secara ringkas...

TIPS UNTUK IBU HAMIL

Panduan pemakanan seimbang untuk ibu hamil. Bila nutrisi cukup in sha allah anak dalam kandungan pun sihat. Sentiasa bersederhana. Jangan berlebih-lebihan terutamanya makanan yang...

BISNES SHAKLEE

Kepentingan Kolagen Kepada Sakit Sendi

Sakit lutut dan sakit sendi saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis serta kolagen dalam tulang rawan mulai rosak dan berkurangan.

Kenapa kita perlu pendapatan sampingan?

Kenapa kita perlu jana pendapatan sampingan? How about you? Macam2 berlegar kat dalam pale ni tentang side income... Why I need side income? Why we need side income? Walaupun...

Kebaikan collagen powder shaklee

Collagen Powder Shaklee Selalu orang bercakap mengenai kolagen yang dikaitkan dengan penjagaan kecantikan kulit. Tapi tahukah anda apakah yang dimaksudkan dengan KOLAGEN?? Apakah yang dimaksudkan dengan KOLAGEN?? Kolagen...

Supplement

5 Rasa Sakit Ketika Mengandung Yang Dialami Oleh Ibu

5 Rasa Sakit Ketika Mengandung Yang Dialami Oleh Ibu   1 – Sakit Kepala Menurut Persatuan Kehamilan Amerika, sakit kepala adalah perkara biasa pada trimester pertama dan...

Stay Connected

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Youth Skincare

Youth Skincare: Moisture Lock Day Cream menghidratkan kulit wajah.

Youth Skincare: Moisture Lock Day Cream menghidratkan kulit wajah. Youth has no age ❤. Kalau diikutkan rasa lemau pagi tadi, memang terbongkang je la atas katil....

Penjagaan Kulit Wajah Terbaik dari Youth Shaklee

Pernah dengar tentang produk penjagaan kulit wajah berasaskan botanikal? Berkesan seawal 2 minggu pengunaan? Nak tahu, kenalah cuba Produk Penjagaan Kulit Wajah Terbaik dari Youth...

7 sebab anda perlu pilih Youth sebagai skincare

Terdapat pelbagai skincare yang berada di pasaran. Terpulang kepada pengguna untuk memilih. Tetapi dinasihatkan anda jadilah pengguna yang bijak. Di sini saya kongsikan 7  sebab...

Apakah Kesan Pengamal Suplemen dan Youth Shaklee

Kesan Pengamal Suplemen dan Youth Shaklee  Semenjak zaman remaja lagi saya mempunyai masalah kulit muka. Ini kerana saya mempunyai masalah resdung dan kulit yang sensitif....

shaklee baby

Produk Organik Untuk Bayi Anda

Mencari produk organik untuk penjagaan bayi dan kanak-kanak? Anda patut cuba SHAKLEE BABY dari Shaklee. Ianya selamat, lembut dan organik. Telah diuji oleh pediatrik, diuji secara...

Kenali 3 produk penjagaan kulit bayi yang organik dan selamat

  Kenali 3 produk penjagaan kulit bayi yang organik dan selamat Alhamdulillah, Shaklee telah mengeluarkan produk penjagaan bayi yang terbaru iaitu SHAKLEE BABY. Di dalam set...

Hello Shaklee Baby

Assalamualaikum. Selamat pagi semua. Diwar-warkan produk terbaru shaklee iaitu Hello Shaklee Baby. Produk terbaru yang dirumus khas untuk bayi dan kanak-kanak. Amat sesuai dan selamat kerana ianya diperbuat...

vivix

Kurangkan Sakit Sendi Dan Lutut

Resveratrol dan polifenol adalah makanan tambahan terbaik untuk meningkatkan kesihatan.

Khasiat pemakanan polifenol

Khasiat pemakanan polifenol memang terbukti berkesan dapat meningkatkan kesihatan. Kat mana nak cari sumber pemakanan polifenol ni? Polifenol amat mudah didapati di dalam minuman kesihatan berasaskan...

Apakah ia Bell Palsy?

Apakah ia Bell Palsy? Bell Palsy ni adalah satu keadaan di mana berlaku kelumpuhan atau kelemahan pada salah satu bahagian otot muka. Kerosakan pada salah...

Minuman kesihatan terbaik: kenali bahan utama vivix

4 bahan utama dalam penghasilan minuman kesihatan berasaskan botanikal Minuman kesihatan berasaskan botanikal keluaran shaklee iaitu VIVIX dihasilkan dari 4 bahan utama botanikal. Ia merupakan Top...

Apa yang jaga sel DNA manusia?

Apa yang jaga sel DNA manusia? Pernah dengar tentang telomeres? Telomeres adalah "cap" atau tudung yang menjaga sel-sel DNA kita semua. Telomeres ni macam hujung tali...

Bisnes Shaklee

Sakit lutut dan sakit sendi saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis serta kolagen dalam tulang rawan mulai rosak dan berkurangan.

vitamin c

Atasi Masalah Fibroid dan Cyst

Atasi Masalah Fibroid dan Cyst dengan suplemen shaklee FIBROID adalah sejenis ketumbuhan daging yang berasal dari otot rahim (myometrium) dan ia merupakan ketumbuhan yang PALING...

7 Tips mengatasi masalah kencing kotor

Tips merawat kencing kotor Ada yang pernah mengalami jangkitan U.T.I atau kencing kotor? Siapa yang pernah kena tu tentu tahu lah macam mana sakitnya kena...

Kelebihan Vitamin C Shaklee

KENAPA VITAMIN C SHAKLEE MENJADI PUJAAN RAMAI? Kelebihan Vitamin C Shaklee adalah :   mengandungi 500mg Vitamin C diekstrak dari KANJI JAGUNG yang menyerupai molekul buah-buahan...

ATASI FIBROID DENGAN SUPLEMEN

  APA YANG DIMAKSUDKAN DENGAN FIBROID? FIBROID adalah sejenis ketumbuhan daging yang berasal dari otot rahim (myometrium) dan ia merupakan ketumbuhan yang sering dialami oleh kaum...

carotomax

Makanan Tambahan Kesihatan Mata

Anugerah Allah tidak terkira banyaknya. Di antaranya adalah nikmat penglihatan iaitu mata yang sihat. Kita perlukan penglihatan yang baik untuk meneruskan kehidupan, beribadah, bekerja...

Ikhtiar untuk masalah mata

Anda mempunyai masalah mata?Mata anda rabun atau mata anda kering? Dah cuba macam-macam tapi masalah mata masih belum dapat diatasi? Apa kata ikhtiar masalah...

Carotomax bukan sahaja bagus untuk kesihatan mata malah boleh melembapkan kulit

CAROTOMAX SHAKLEE ini mengandungi 6 variti karotena. Diekstrak dari rangkaian sayur dan buahan yang kaya dengan sifat anti - oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji...

CAROTOMAX SUPLEMEN TERBAIK YANG MEMBEKALKAN VITAMIN A

Kecil-kecil cili padi si carotomax ni. Walaupun kecil tapi memberikan kesan yang terbaik. CAROTOMAX SHAKLEE ini mengandungi 6 variti karotena, diekstrak dari rangkaian sayur...

tips

ANTARA PENYEBAB HILANG KEBERKATAN DAN REZEKI DALAM KELUARGA.

ANTARA PENYEBAB HILANG KEBERKATAN DAN REZEKI DALAM KELUARGA adalah: 1. Penyebab hilang keberkatan dan rezeki dalam keluarga: Sering bergaduh Usahlah bergaduh sesama suami isteri, lagi-lagi perihal...

BERAPA BANYAK AIR YANG PERLU DIMINUM SEHARI

Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu semua. Hari ni nak share Info Kesihatan dari Dr.Zubaidi tetang keperluan air dalam badan kita Jom kita baca... BERAPA BANYAK AIR YANG...

Punca dan cara mengatasi kemurungan

Anda mengalami kemurungan, stress, depression, anxiety disorder? Semuanya berkaitan dengan kesihatan mental. Jika ada masalah mengadulah dengan Allah swt ataupun orang yang boleh dipercayai. Jangan...

LATEST ARTICLES

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan. Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah... Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...

Punca Buasir dan Langkah Mengatasinya

  Mengapa buasir terjadi? Perlukah saya berjumpa dengan doktor? Apa itu buasir? Buasir adalah salur darah vena yang membesar di bahagian bawah rektum dan dubur. Ia akan...

Atasi Masalah Pelupa dengan Omega-3

Omega-3 membantu masalah pelupa

Kurangkan Sakit Sendi Dan Lutut

Resveratrol dan polifenol adalah makanan tambahan terbaik untuk meningkatkan kesihatan.

Info ringkas: Selamat Hari Ibu Sedunia 2020

Wanita adalah tulang belakang keluarga. Sempena hari IBU sedunia, maka hari ni saya nak share link yang mungkin berguna kepada wanita Islam di Malaysia...

Biodata Nabi Muhammad Rasulullah S.A.W

Dalam kita asyik membaca biodata-biodata figura terkenal, Ustaz-ustaz, artis, pemain bola, dan ahli politik serta Menteri-menteri. Kali ini saya akan menceritakan tentang perkara yang...

Kenapa pilih shaklee?

Keahlian shaklee..

Most Popular

Kelesuan Adrenal: Punca dan Cara Atasi

Adrenal fatigue?Kelesuan Adrenal? Pernah dengar tak tentang perkataan tu? Mungkin anda juga mengalaminya tapi tak tahu itu adalah masalah kelesuan Adrenal kan. Jom kita ikuti sedikit rumusan...

Vitamin untuk keperluan badan

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat penuh barokah. Topik kita hari ini adalah... Mengapa Vitamin penting untuk keperluan badan Sedikit perkongsian ilmu vitamin asas saya share untuk korang...

Formula Menjemput Rezeki

Formula Menjemput Rezeki : (copy & paste) 1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha...

Pengalaman bersalin di Hospital Shah Alam 2020

Kahwin di usia yang lewat Che Fatin mendirikan rumahtangga dengan jejaka pilihan keluarga di usia 29 tahun. Masa tu masih berkhidmat di Sabah Negeri Di...